Állatbarát gyöngyösi óvodákat tüntettek ki

A Mesevár, a Platán Úti, valamint a Katona József úti tagóvoda is bekerült abba a 490 oktatási intézménybe, amelyet „Állatbarát” címmel tüntettek ki. A pályázatot az „Állatvédelem gyerekeknek” szerkesztőbizottsága hirdette meg az Állatorvostudományi Egyetem Állatvédelmi, Jogi, Elemző- és Módszertani Központjának szakmai támogatásával.

x Hirdetés

A pályázatra olyan magyarországi és határon túli magyar intézmények jelentkezését várták, amelyek a 2023/2024 nevelési évben kiemelkedően sokat tettek az állatvédelemért, és törekedtek arra, hogy beépítsék a felelős állattartást a nevelésbe, változatos és kreatív programok segítségével.

A pályázatban részt vett óvodák között az „Állatbarát Óvoda” és az „Év Állatvédő Óvodája 2024” címeket osztották szét, a beérkező pályamunkákat neves szakmai zsűri bírálta el. Az „Év Állatvédő Óvodája 2024” pályázaton az első 3 helyezettet díjazták, ezen túl pedig meglepetésekkel és nyereményekkel is készültek. Az „Állatbarát Óvoda” pályázaton a feltételeknek megfelelt intézményeket oklevéllel jutalmazták, a gyöngyösi tagóvodák ezt a címet nyerték el.

x Hirdetés
Most hétvégén kerül megrendezésre a Gyöngyösi Civil Expo

Most hétvégén kerül megrendezésre a Gyöngyösi Civil Expo

Viharkárok eltakarításával telt a hétfő