Nem kímélt a tegnapi vihar

Több mint húsz alkalommal kellett beavatkozniuk a tűzoltóknak a hétfő hajnali zivataros időjárás miatt – közölte a Heves Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság. A legtöbb gondot a viharos szél okozta, de volt ahol a nagy mennyiségű csapadék miatt kellett beavatkozni.

x Hirdetés

Az erős szél, a felázott talaj hatására, több fát is veszélyesen megdöntött, kicsavart, az útra esett faágak pedig akadályozták a gépjárműforgalmat. A legtöbb fa Bélapátfalva, Mónosbél, Pétervására, Ivád, Mátraballa és Kisfüzes határában dőlt az utakra, valamint volt olyan eset, amikor ingatlanokhoz is értesítették a hivatásos szerveket. A beavatkozások során, többek között a gyöngyösi hivatásos tűzoltók közreműködésével, motoros láncfűrészekkel és kéziszerszámokkal távolították el a veszélyes fákat. Ezen felül a hirtelen lezúduló, nagy mennyiségű eső miatt egy bükkszéki ingatlanból a helyi önkéntes tűzoltóknak szivattyúval kellett eltávolítani a felgyülemlett esővizet.

A Heves Vármegyei Katasztrófavédelem oldalán felhívja a figyelmet, miként lehet csökkenteni a zivatarok okozta károkat. Fontos, hogy mindig figyelemmel kísérjük a figyelmeztető jelzéseket és ellenőrizzük, hogy az ingatlanunk előtti vízelvezető árkok és csatornák nincsenek-e eldugulva. Ha erős szél várható, vigyük be a kerti bútorokat, szerszámokat, kisebb cserepes növényeket fedett helyre. Felhőszakadás esetében áramtalanítsuk a pincét és vigyük a pincéből magasabb helyiségbe azokat a tárgyakat, amelyekben a víz kárt tehet. lényeges, hogy a pincében ne tároljunk vegyszereket, hígítókat, oldószereket, festékeket, mert a pince víz alá kerülhet. Autóval parkoljunk épületektől, fáktól távolabb és Ha elmegyünk otthonról, csukjuk be az ablakokat. Végül, pedig ne feledkezzünk meg háziállatainkról sem, mindig helyezzük biztonságba kedvenceiket.

A borítókép csak illusztráció.

x Hirdetés

Bennégett a kutyájával a férfi

10 év után ismét kormánypárti vezetője lesz Gyöngyösnek

10 év után ismét kormánypárti vezetője lesz Gyöngyösnek