Jubileumi év, 3 városbor lett kiválasztva Gyöngyösön

A Mátrai Bornapokon a fellépők mellett értelemszerűen a boroké is a főszerep. Ilyenkor a térség borászait ünnepeljük, tüntetjük ki és hagyományosan ilyenkor jelentik be a város hivatalos borát is. Az idei különleges év, hiszen 690 éves Gyöngyös, így ezúttal nem választották meg a polgármester borát, ugyanakkor négy bor viselheti majd a városbor címét.

x Hirdetés

A XXVII. Mátrai Borvidéki Borversenyen 52 borász több mint 140 tétele került a szakmai zsűri elé. Az eredményhirdetésen a zsűri 13 különdíjast, egy nagyaranyérmet, valamint összesen 41 aranyérmet osztottak ki. A szakmai és a társadalmi zsűri ezen felül több kategóriában is díjazott, megválasztották többek között az év rozéját, vörös borát, neutrális és illatos fehér borát is. Az eredményhirdetés végén pedig átadták a legrangosabb díjakat is. A Bárdos Tamás Vándordíjat, mely a legjobb fehér újbornak jár a Molnár és Fiai Pincészet, Zsombor nevű bora kapta. A város jubileumi éve miatt, a szokványostól eltérően nem egy, hanem három bor viselheti majd a városbora kitüntetést. Az idei kiválasztásról így fogalmazott Hiesz György: „690 éves Gyöngyös és ebből az alkalomból most más típusú borokat is bíráltunk, nem csak száraz fehér bort, hanem rozét és vörös bort is. Ezen felül pedig választottunk egy jubileumi bort is, amelyből 690 palack készült el.”

A jubileumi bor címét az Dominium Pincészet Fekete Leányka nevű bora kapta, míg a Gyöngyös Város Borai címet idén a fehérborok kategóriájában a Dubicz Borászat és Szőlőbirtok Sauvignon Blanc bora, a rozék között az Ákos Pince Nyárest, míg a vörösborok mezőnyében a Szőke Mátyás és Zoltán Pincészete által készített 2021-es évjáratú Cabernet Franc érdemelte ki a zsűri legnagyobb elismerését.

Aki nem akar lemaradni semmiről az továbbra is kövesse mind Gyöngyös Város Hivatalos Oldalát, mind pedig a Gyöngyösi TV Facebook és Instagram oldalát, ahol ma is érkezünk majd exkluzív interjúkkal, élő bejelentkezésekkel, valamint élménybeszámolókkal.

x Hirdetés
Borverseny - Eredményhirdetés

Borverseny – Eredményhirdetés

Honeybeast koncert a Mátrai Bornapokon!

Honeybeast koncert a Mátrai Bornapokon!