Fiatalokat és pedagógusokat díjaztak

Átadták a „Gyöngyösi Fiatalok a Tudásért, a Művészetekért és a Közösségért”, a „Gyöngyös Város Érdemes Pedagógusa” kitüntetéseket, valamint az Aranyalma díjakat és a Színes diplomákat a pedagógusnapi városi ünnepségen a Mátra Művelődési Központban.

x Hirdetés

Dr. Végh Attila önkormányzati képviselő köszöntő beszédében a tanárok megbecsülését emelte ki, valamint, hogy a pedagógusok teszik le életünk alapjait, ha ez az alap hiányzik az egész társadalom megsínyli. Komoly feladat, egy életre szóló hivatás. A legnagyobb dologra vállalkoznak, amikor a fiatalokat tudásra és jóságra nevelik. Nincs még egy hivatás amelyben ennyi a kudarc és a hiába való erőfeszítés, ugyanakkor megannyi siker és meglepetés éri az embert, ahol ekkora hatása lehet egy jókor vagy éppen rosszkor kimondott szónak- tette hozzá

Gyöngyös város Képviselő-testülete idén huszadik alkalommal adta át a „Gyöngyösi Fiatalok a Tudásért, Művészetért és a Közösségért” kitüntetéseket. A kitüntetést azoknak a Gyöngyösön élő, vagy itt tanulmányokat folytató, illetve településünkről származó fiataloknak adják, akik a tudományokban, művészetekben, a közösségi munkában kiemelkedő eredményt értek el. A „Gyöngyösi Fiatalok a Tudásért” díjat Zsóri Georgina Anna, a Gyöngyösi Berze Nagy János Gimnázium tehetséggondozó osztályának végzős diákja, a „Gyöngyösi Fiatalok a Művészetekért” kitüntetést Márkus Liza, míg a „Gyöngyösi Fiatalok a Közösségért” kitüntetést megosztva Árvai Hanna Dóra és Dr. Watti Rézan vehette át.

„Gyöngyös Város Érdemes Pedagógusa”  idén a Gyöngyösi Petőfi Sándor Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény óvodapedagógusa, Benedek Szabolcs, a Gyöngyösi Felsővárosi Általános Iskola pedagógusa, Bánkáné Berta Éva, a Gyöngyösi Egressy Béni Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola pedagógusa, Kovács Margit ,a Gyöngyösi Magyar Máltai Szeretetszolgálat Károly Róbert Technikum, Szakképző Iskola és Gimnázium igazgatója, Daskalopoulos – Kuzbelt Hilda Violetta, és a Gyöngyösi Berze Nagy János Gimnázium pedagógusa, Vályi – Nagy Csilla lett.

A 2019 óta átadott Aranyalmadíjat, olyan óvodapedagógusok kaphatják, akik több éve kiemelkedően magas színvonalú szakmai munkát végeznek. Idén a díjat a Mesevár tagóvoda óvodapedagógusa, Berekné Varga Zsuzsanna, a Tündérkert Tagóvoda óvodapedagógusa, Kiss Márta és a Katona József úti tagóvoda óvodapedagógusa, Maksáné Tanaszi Katalin vehette át. Ezen felül további 5 óvodapedagógus díszoklevélben részesült. 

x Hirdetés
Városunkba érkezett Magyar Péter

Városunkba érkezett Magyar Péter

Élő közvetítés: Pedagógusnap

Élő közvetítés: Pedagógusnap