91 éves volt a legidősebb táncos

XXIII. alkalommal rendezték meg a Kelet-Magyarországi Senior Tánctalálkozót Gyöngyösön, amelyen az aranyminősítést szerzett csoportok júliusban az országos fesztiválon mutathatják be tehetségüket. A 17 fellépőből 5-en kaptak aranyminősítést.

x Hirdetés

Néptánc, sztepptánc, társastánc-többféle stílussal készültek a versenyzők a mai találkozóra. A 17 fellépő többsége Heves vármegyei, de érkeztek nyugdíjas szervezetek Borsodból is. A verseny legidősebb indulója a 91 éves sztepptáncos volt, aki minden évben hatalmas sikert arat. Farkas Attila, a Nyugdíjasok Heves Vármegyei Szövetségének elnöke elmondta: a rendezvény fővédnöke Hiesz György polgármester és minden évben fő támogatójuk a gyöngyösi önkormányzat. Hozzátette: az esemény célja a közösségépítés, valamint a lelki és testi egészség megtartása, hiszen, mint Farkas Attila kiemelte: ha a lélek egészséges, a test is az.

A produkciókat közel 250-en tekintették meg, a zsűrinek pedig idén is nehéz dolga volt. Összesen 5 arany és 12 ezüst minősítéssel értékelték a produkciókat, továbbá átadták Gyöngyös polgármesterének és a vármegyei nyugdíjasszövetség elnökének különdíját is. Az arany minősítés birtokosai továbbjutottak az Országos Táncfesztiválra.

x Hirdetés

Az új teraszról követhető lesz az EB

Senkit nem támogat Gyöngyösön Magyar Péter pártja