Idén is megnyíltak a szertárkapuk

Ismét kinyíltak az ország tűzoltólaktanyáinak szertárkapui, hogy gyereknap alkalmából bárki betekintést nyerhessen a lánglovagok életébe. Vármegyénk tűzoltóságai is csatlakoztak a programhoz, hogy feledhetetlen élményt nyújtsanak kicsiknek és nagyoknak egyaránt.

x Hirdetés

A hivatásos, önkormányzati és önkéntes tűzoltóságok várják azokat a családokat, akik szívesen barangolnak a tűzoltólaktanyák szertárkapuin belül. A látogatókat még délután négy óráig várják a gyöngyösi laktanyába is, ahol az érdeklődők a katasztrófavédelem tevékenységéről, a tűzoltók hétköznapjairól, és nem utolsó sorban arról tájékozódhatnak, mi mindent tehetnek saját biztonságuk érdekében.

Ezen a napon megélénkülnek a szerállások, a tűzoltók próbariasztásokon keresztül mutatják be, mi történik, amikor riasztják őket. Megtekinthetők és bizonyos esetekben kipróbálhatóak a speciális eszközök és felszerelések, valamint a kicsik a tűzoltók bőrébe is bújhatnak, hiszen magukra ölthetik az egyenruhát.  

A több éve nagy népszerűségnek örvendő program nem titkolt célja, hogy közelebb hozza egymáshoz a civileket és a tűzoltókat azáltal, hogy ezen a napon az érdeklődők betekintést nyerhetnek a laktanyákban zajló mindennapokba.

x Hirdetés

Sikeres eredmények a közös járőrszolgálaton

Milyen az élet a tűzoltóságon?

Milyen az élet a tűzoltóságon?