Keserédes pillanatok – visszavonul Varsandán Milán (videó)

Az utolsó mérkőzés döntött, de végül a HE-DO B. Braun Gyöngyös szerezte meg a 6. helyet a férfi kézilabda NB1-ben, így tavalyhoz képest egy pozícióval jobban zárta a bajnokságot. A meccs végén nem csak a bajnoki szezont ünnepelték meg a farkasok szurkolói, több játékos ugyanis utoljára lépett pályára a Gyöngyös színeiben, akiket a klub méltó módon búcsúztatott.

x Hirdetés

A legnagyobb távozó a klub legenda, Varsandán Milán volt, aki 15 éves játékos- pályafutásának utolsó mérkőzését játszotta.  A 16-szoros válogatott szélső pedig mindent kiadott magából, a mérkőzés elején a hátán vitte a farkasokat, hiszen az első öt gyöngyösi találatot egyaránt Ő szerezte. A meccs 35 hazai góljából végül 14-et egymaga szerzett, a szezont pedig 117 találatával gólkirályként zárta. Összesen 10 szezonban erősítette a farkasokat, ez idő alatt pedig 1297 gólt szerzett. A szurkolók egy óriás molinóval, csapattársai pedig a játékos égbe dobásával búcsúztatták Varsandánt – olvasható a gykk.hun

Ezzel azonban még nem ért véget az ünneplés, a klub történetében ugyanis először került sor mezszámok visszavonultatására. Varsandán Milán 15-ös mezén kívül a jelenlegi technikai vezető, Sándor Ákos 5-ös, valamint az erőnléti edző Németh Tamás 7-es mezét is végleg nyugdíjazták.   

Varsandán visszavonulásán túl több játékos is eligazol a HE-DO B. Braun Gyöngyös csapatától, így mérkőzést követően elbúcsúztatták a kapust Podoba Jánost, Tomasz Pietruszko beállót , Nkousa Dávid balátlövőt, Schmid Péter irányítót és Lucian Bura jobbátlövőt.

A tavalyi szezonhoz képest tehát a farkasok egy hellyel jobban szerepelve megszerezték a 6. helyet. A csapat ezzel megkezdi a pihenését, a felkészülés a következő idényre a nyár közepén indul majd.

x Hirdetés

Képzeletbeli barátok

Megújul az extrém sportpálya – jövő héten vehetik birtokba