Klasszis focista látogatta meg a gyerekeket

Gyöngyössolymosra érkezett a Fradi Suli Program, melynek keretei között a Nagy Gyula Katolikus Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola diákjai Amer Gojak az FTC játékosa, valamint Németh Kornél a projekt vezetője által ismerhették meg a Ferencváros történelmét, alapértékeit, valamint beszélgettek a diákokkal az élsportolók életéről, az őket érő kihívásokról is.

x Hirdetés

A programot még 2015-ben indította a Ferencváros, azóta pedig több mint 200 iskolában tartottak előadást Magyarországon, valamint Felvidéken és Erdélyben egyaránt. A program küldetése, hogy bemutassa a Ferencváros múltját és jelenét interaktív játékokkal, illetve tartalmas beszélgetésekkel egykori és jelenlegi ferencvárosi sportolókkal. Németh Kornél a projekt vezetője szerint a Fradi Suli Program egyik legfontosabb üzenete, hogy a sportolók élete nem csak a csillogásról szól, a sztár játékosok rengeteget dolgoztak és dolgoznak azért, hogy eljussanak a legmagasabb szintre. Ezen kívül szeretnék felhívni a figyelmet a sport mellett a tanulás fontosságára is, arra, hogy miként lehet összeegyeztetni az élsportot a tanulmányokkal. A bosnyák válogatott játékos, Amer Gojak szintén a szorgalmat emelte ki, hozzátéve, hogy szerinte nagyon fontos a türelem is a sportolók számára, hiszen a kemény munka nem azonnal hozza meg a gyümölcsét.

Az előadás elején levetítettek egy kisfilmet a Ferencváros történelméről, ezt követően pedig egy mini vetélkedő formájában Fradis nyereményekhez juthattak a diákok. Nagy volt az kíváncsiság, Gojak több kérdést is kapott a gyerekektől, akik így megtudhatták, hogy miért a focit választotta, hogyan érzi magát Magyarországon, valamint mi volt a kedvenc tantárgya az iskolában.  Szentpéteri Gábor, az iskola igazgatója szerint az intézményben a művészet mellett nagy hangsúlyt fektetnek a sportra is, éppen ezért a Fradi Suli Program kiváló lehetőséget nyújt a tanulók sport iránti elhivatottságának mélyítésére.

x Hirdetés
Átadták Gyöngyös legrangosabb kitüntetését

Átadták Gyöngyös legrangosabb kitüntetését

Sajtótájékoztató a költségvetési csalás gyanújával kapcsolatban

Sajtótájékoztató a költségvetési csalás gyanújával kapcsolatban