Rengeteg külföldi látogatott a Mátrába

Beindulni látszik a turizmus, a KSH adatai szerint a Mátra rendkívül népszerű a külföldi turisták körében. A külföldivendég-éjszakák száma Debrecen és térségében, illetve a Mátra–Bükk turisztikai térségben egyaránt 61 százalékkal bővült – számolt be róla a Telex.

x Hirdetés

Jelentősen bővül a turizmus a Központi Statisztikai Hivatal adatai szerint. Idén márciusban 1,1 millió vendég közel 2,8 millió vendégéjszakát töltött el a magyarországi turisztikai szálláshelyeken, ezzel a vendégek száma 30, a vendégéjszakáké 25 százalékkal volt több az előző évinél. A belföldi vendégek 22, a külföldi vendégek 27 százalékkal több éjszakát töltöttek el, mint tavaly ilyenkor.

A belföldi vendégéjszakák száma mindenhol nőtt, ám a legnépszerűbb úti célok Sopron–Fertő és Gyula környéke volt, de a Balaton és Budapest is kedvelt a turisták körében. A Balatonnál 26, Budapesten 13 százalékkal emelkedett a turisztikai szálláshelyeken eltöltött belföldivendég-éjszakák száma.

A külföldi vendégek száma 39, a vendégéjszakáké 27 százalékkal nőtt az előző év azonos hónapjához viszonyítva. Érdekes, hogy a külföldiek elsősorban Debrecen és térségébe, illetve a Mátra–Bükk turisztikai térségébe látogattak el, mindkét desztinációban egyaránt 61 százalékkal bővült az előző év azonos időszakához viszonyítva.

x Hirdetés

Orrtörés lett a vita vége a buszpályaudvaron

A Kézilabda Klubbal szemben nyomoz az adóhatóság

A Kézilabda Klubbal szemben nyomoz az adóhatóság