Nincs vipera Sástón

Hamis hír terjed a közösségi oldalon, miszerint egy vipera három kutyát mart meg Sástón, majd az állatok elpusztultak ellenszer hiányában. A Sástót üzemeltető Városgondozási Zrt. határozottan cáfolja, hogy a veszélyes állat a területen lenne, de a Bükki Nemzeti Park Igazgatóság is informálisan tájékoztatott, hogy egészen biztosan nincs vipera Sástón.

x Hirdetés

A poszt szerint egy körülbelül 30 centiméter hosszú, két ujjnyi vastag, fekete siklószerű állat, amely a bokrok alatt pihen és ha a kutya oda megy azonnal támad. Az eredeti poszt kiírója már nem található meg a Facebookon. Megkerestük a Bükki Nemzeti Park Igazgatóságot annak kapcsán, hogy az igazgatóság kapott-e esetleg jelzést, bejelentést arról, hogy Sástón egy vipera állítólag három kutyát is megmart, amelyek ezt követően elpusztultak? Illetve egyáltalán ebben a térségben mennyire jellemző ennek a mérges kígyónak a jelenléte? Van rá valóban esély, hogy találkozhatunk vele?

Hivatalos választ még nem kaptunk, ám előzetesen telefonon elárulta az igazgatóság egyik munkatársa, hogy egészen biztosan nincs vipera Sástón, amely akár állatra, akár emberre veszélyes lenne.

x Hirdetés

Nem fogadták el a rendőrségi beszámolót

Fenyegette a városrendészeket és beismerte, hogy drogozott

Fenyegette a városrendészeket és beismerte, hogy drogozott