Többen vonultak el húsvétkor, mint korábban

Három százalékkal magasabb forgalmat realizáltak a szálláshelyek húsvétkor az Magyar Turisztikai Ügynökség adatai szerint. A legtöbben a Balaton környékére, a Mátrába és Budapestre indultak.

x Hirdetés

A Nemzeti Turisztikai Adatszolgáltató Központ adatai szerint nagycsütörtök és húsvét hétfő között több mint 270 ezer vendég közel 600 ezer éjszakára foglalt szállást, több mint 65 százalékát vidéken, csaknem 35 százalékát a fővárosban. Az ügynökség tájékoztatása szerint a vendégéjszakák közel 53 százaléka szállodákban, 32 százaléka magán- és egyéb szálláshelyeken valósult meg.

A szállodákban nagyszombaton volt a legnagyobb a kihasználtság. A belföldi vendégek száma 138 ezer volt, ők nagycsütörtök és húsvét hétfő között több mint 300 ezer éjszakára foglaltak szállást, a legtöbben a Balaton, a Mátra-Bükk és Budapest-környékét keresték fel. A vidéki szálláshelyek vendégéjszakáinak közel háromnegyedét adták a belföldiek.

A vidéki desztinációkat főként csehek, szlovákok és németek választották, elsősorban a Balaton, Bük-Sárvár és Debrecen és térségét részesítették előnyben.

x Hirdetés
Folytatódik a közös járőrözés

Folytatódik a közös járőrözés

Megjelentek a motorosok a Mátrában