Halmozzák az adósságot a kórházak

30 milliárddal nőtt egy hónap alatt a kórházak adóssága, így február végére elérte a 110 milliárd forintot – derül ki a Magyar Államkincstár adataiból.

x Hirdetés

Február végén a MÁK adatai szerint a kórházak 88,4 milliárd forintnyi adósságot halmoztak fel. Ebben az adatban nem szerepel a négy modellváltó orvosegyetem tartozása, azoknak február végén az adósságuk 18,7 milliárd forint volt Rásky László, az Orvostechnikai Szövetség főtitkára szerint. Eszerint február végén a kórházak kifizetetlen számláinak végösszege elérhette a 110 milliárd forintot.

Az Economx a MÁK adatai alapján azt írja, hogy február végén az egészségügyi intézményeknél fennálló tartozásállományból közel 0,8 milliárd forint az államot, 0,4 milliárd forint a társadalombiztosítás pénzügyi alapját, 83,2 milliárd forint pedig a szállítókat-szolgáltatókat illetné meg.

A Heves vármegyei kórházak adóssága is jelentősen nőtt, a Gyöngyösi Bugát Pál Kórház tartozása elérte az 565 millió forintot. Meghaladja az egymilliárd forintot a hatvani Albert Schweitzer Kórház és az egri Markhot Ferenc Kórház adóssága, a Parádfürdői Állami Kórház adóssága 43 millióra emelkedett, míg a Mátrai Gyógyintézet lejárt tartozása 88 millióra csökkent.

x Hirdetés
Felcsendülnek Máté Péter és Cserháti Zsuzsa legszebb dalai

Felcsendülnek Máté Péter és Cserháti Zsuzsa legszebb dalai

A Majomember