Számítson rá – sötétbe borul a város

Idén is, akárcsak az elmúlt években Gyöngyös csatlakozik a világ egyik legnagyobb környezetvédelmi akciójához, a Föld órájához, egy órára idén is elsötétül majd a Fő tér. A dísz- és közvilágítást szombaton este kapcsolják le – számolt be róla a gyongyos.hu

x Hirdetés

A Föld órája továbbra is az egyik legsikeresebb világméretű akció, melyről évről évre egyre többen értesülnek, és melyhez egyre többen csatlakoznak. Célja a figyelemfelhívás a környezetszennyezés, a túlfogyasztás és a természet túlzott kizsákmányolása okozta problémákra, a felelősségvállalás szükségességére, arra, hogy mindannyian tudunk tenni a fenntartható jövő érdekében.

Az akció keretében világszerte lekapcsolják egy órára a fölösleges világítást, a mozgalom célja azonban messze túlmutat az egyórás energiamegtakarításon. A villanyoltás szimbolikus cselekedet, figyelemfelhívás a klímaváltozás egyre érzékelhetőbb hatásaira, a véges természeti erőforrásokra, arra, hogy mindennapi szokásainkkal tevékeny részesei vagyunk a globális folyamatoknak, és a bolygó jövője iránti felelősség mindannyiunké.

Gyöngyös városa idén is csatlakozott a jelképes, közös villanyoltáshoz, mivel egyetért annak céljaival, és felelősséget érez szűkebb és tágabb környezetünk, a fenntartható jövő iránt. 2024. március 23-án, szombaton 20:30 és 21:30 között kialszik a Fő tér dísz- és közvilágítása.

A Föld órája akció hazai szervezője a WWF Magyarország. Az akciót támogatók a https://foldoraja.hu weboldalon tudnak regisztrálni. Arra buzdítunk minden gyöngyösi lakost, közösséget és vállalkozást, hogy cselekedeteivel, tevékenységével ne csak egy órában, de minden nap tudatosan óvja bolygónkat. A WWF Magyarország mindenkit egyéni vállalásra is buzdít: március 23-án merülj el egy olyan tevékenységben, amiből úgy töltekezel, hogy közben nem terheled a környezetedet – legyen szó fenntartható főzésről, kreatív alkotásról, testmozgásról vagy baráti összejövetelről.

x Hirdetés

Nyuszik és bárányok lepték el a bölcsőde udvarát

Lélekmasszázs, halottlátó – lecsapott a NAV