Folytatódik a közös járőrözés

Tovább folytatja a közös járőrözést a gyöngyösi városrendészet és a rendőrség – miután az önkormányzat támogatást biztosít a szabadidős rendőrök pluszjuttatását. A közös szolgálat június végéig tart a tervek szerint.

x Hirdetés

A gyöngyösi önkormányzat és a városi rendőrkapitányság 2023-ban indította el közös bűnmegelőzési programját, amelynek keretében szabadidős rendőr járőrök és a városrendészet közterület-felügyelői láttak el közös szolgálatot. A szabadidős járőrök pluszjuttatását az önkormányzat biztosította, amit adomány formájában nyújtott a rendőrségnek. Bár az önkormányzat a program folytatásának hatmillió forintos költségét is elkülönítette idei költségvetésében, kiderült, hogy azt egy megváltozott rendőrségi belső rendelkezés miatt a kapitányság nem fogadhatja el, így a közös járőrszolgálat év elején nem tudott elindulni.

A grémium most arról határozott, hogy olyan összegű támogatást nyújt a rendőrségnek, amelyhez még nem szükséges külön engedély, így a program áprilistól újraindulhat, azonban az alacsonyabb összegű támogatás miatt csak június 30-áig tart majd, és a határnap lejárta előtt újra tárgyalnak majd a folytatásról – számolt be róla a városháza.

x Hirdetés

Szeplőtlen

Új táblák gyorsítják a hibaelhárítást