Igazi sportünnep – Kékestető lesz a Tour de Hongrie idei hegyi befutója

Egy év kihagyás után, ismét visszatér hazánk legmagasabb pontjára a Tour de Hongrie – derült ki az ünnepélyes útvonal bemutatón Budapesten.

x Hirdetés

A magyar kerékpáros körverseny május 8-án rajtol Hajdúszoboszlóról, majd Tokajt és Kazincbarcikát érintve május 10-én érkezik a mezőny Kékestetőre. A Tour de Hongrie királyetapján a versenyzők Kazincbarcikáról indulva, Eger érintésével érkeznek meg a Mátra lábához, hogy aztán egy mátraházi körözést követően a Kékestető csúcsán érjenek célba. Hazánk legikonikusabb emelkedőjén az összetett esélyesek szállnak majd harcba a győzelemért a 2700 méternyi szintemelkedésű etapon. A Kékestető hazánk kétségtelenül legismertebb és legnehezebb hegye. A Mátrafüredről 12 kilométeres, 5,5 százalékos kaptató immár tizenharmadik alkalommal lesz Tour de Hongrie-befutó házigazdája. A kegyetlenül meredek utolsó néhány kilométernek számos versenytörténeti pillanatot köszönhettünk, többek között Lengyel Tamás időfutam-sikereit 2003-ban és 2005-ben, Antonio Tiberi utolsó pillanatos előzését Eddie Dunbar ellen 2022-ben, vagy Valter Attila frenetikus győzelmét 2020-ban – idézi fel a Tour de Hongrie.

A körverseny 3. etapja igazi kihívás lesz a sportolóknak Forrás: tdh.hu

Hiesz György Gyöngyös polgármestere a verseny kapcsán azt mondta, a város közigazgatási területéhez tartozó Mátrafüred, Sástó vagy Kékestető olyan helyek, amelyet egyszer mindenkinek látni kell. Nagy örömmel fogadják a mezőnyt, sokat jelent számukra, hogy Kékestető idén is fontos állomása lesz a körversenynek.

Kékestetőt követően a mezőny Budapest felé veszi az irányt, a verseny végül Siófokon zárul május 12-én.

A versenyben egyébként olyan legendák állnak rajthoz, mint a háromszoros világbajnok szlovák klasszis Peter Sagan vagy a rekordot jelentő harmincötödik Tour de France-szakaszgyőzelmére ácsingózó brit sprinterklasszis Mark Cavendish.

Borítókép: Tour de Hongrie

x Hirdetés

Téli Kupa teremlabdarúgás – Fermester a legjobb

Könnyítene a családok terhein

Könnyítene a családok terhein