Püspöki úti „parkoló”: megoldásért kiált

Áldatlan állapotok alakultak ki a Püspöki úton, miután a vásárlók parkolónak kezdték használni, az egyébként zöld területet.  A gyöngyösi képviselő-testület legutóbbi ülésén is téma volt, hogy az üzletek előtti terület rendkívül kátyús, nehéz közlekedni és csapadékos időben, bokáig ér a víz.

x Hirdetés

Hiesz György polgármester akkor is és Gyöngyös Ma című műsorunkban is elmondta, hogy az a vállalkozó, aki annak idején felépítette a telepet, majd folyamatosan bővítette mindig megkérte a használatba vételi engedélyt, melynek egyik feltétele a parkoló biztosítása. Minden esetben a vállalkozó saját, belső udvarát jelölte meg, amelyet a hivatal elfogadott. Igen ám, csak ahogy nőtt az üzletek száma és az udvar kezdett megtelni saját autókkal, szállítókkal, valamint a vásárlók kényelme miatt elkezdték parkolóként használni az egyébként zöld területként funkcionáló területet – tette hozzá a városvezető.

Mint kifejtette, az önkormányzatot számos kritika érte, ezért a helyzet javítása érdekében zúzalékot terítettek le, de miután a csapadékvíz elvezetés és a parkolás nincs rendesen megoldva, ez csak egy ideig oldotta meg a problémát. Hiesz György elmondta, kb. 2 éve jutottak el oda, hogy kérték a tulajdonost, hogy legalább az árkot, a csapadékvíz-elvezetést és a ki- és beközlekedést oldja meg, teremtsen normális állapotokat. Ez meg is történt, valamint megállapodtak abban, hogy a területet folyamatosan karbantartja, ami viszont elmaradt.  Majd jöttek az újabb kritikák, aztán felszólították a tulajdonost, hogy csinálja meg, nem csinálta, akkor megcsinálta az önkormányzat, a munkát természetesen kiszámlázták, ám a tulajdonos azt nem fogadta el, így ez a helyzet, a mai napig fennáll.

Hiesz György hozzátette, más üzlettulajdonosok saját költségükön kiépítenek parkolót mert ez a szokás ugyanakkor azt mondta, hogy a 30 év során mindenki hibázott, a hivatal is. Mert egy belső udvaron való parkolás nem életszerű, mert mint fogalmazott a vásárló az ajtóban akar megállni. A városvezető kiemelte, amennyiben nem oldódik meg a karbantartás, nem tartja kizártnak, hogy kialakítanak egy normális, bitumenes  parkolót és fizetőssé teszik, hiszen ez egy óriási kiadása a városnak.

Hangsúlyozta azt is, hogy ezt már nem lehet parkká visszaalakítani meg lezárni, mert akkor a vásárlókkal lenne packázás. Ugyanakkor kiemelte, hogy jó kapcsolat van a vállalkozóval, itt a párbeszéd fogaskerekébe került egy kis porszem, de bíznak benne hogy hamarosan megoldódik.

x Hirdetés

Frissítve:Több helyen leállt az ellátás – Gyöngyösön a CT hibásodott meg

Berendezési tárgyak égtek Gyöngyösorosziban