Újabb esély – folytatódik a fejlesztés

A Gyöngyösi Atlétikai Klub háza táján nem csak a sportolók aktívak a felkészülési időszak alatt, hanem a sportvezetők is igyekeznek mindent megtenni annak érdekében, hogy megteremtsék a működéshez szükséges biztos hátteret.

x Hirdetés

A klub elnöke Kozma Zsolt arról tájékoztatott bennünket, hogy az elmúlt hetekben több hírportál is tévesen azt közölte az Önkormányzat nem kívánja támogatni a klubot a jövőben. A megjelent írásokból aztán több félreértés is keletkezett, de Kozma Zsolt kijelentette nem erről szólt a képviselő-testület döntése, hanem pontosan arról, hogy az önkormányzat költségvetésének elfogadásakor lesz majd döntés a támogatás mértékéről. A klubvezető természetesen nem akart megbántani senkit és bízik abban, hogy a szerencsétlen félreértések sora mára már lezárult annál is inkább, mert itt az új nagyon fontos újabb kihívás, amiben ismét össze kell kapaszkodnia a klubnak és az önkormányzatnak is.

Az MLSZ a napokban legújabb határozatát megküldte a GYAK-nak, melyben arról tájékoztatott, hogy a klub kérését támogatva, a klub által korábbi lelátófelújítási TAO projektre már összegyűjtött ötvenmillió forint pályázati pénzét átcsoportosíthatja az öltözőház befejezésére.

Ez azért is fontos cél, mert már elkezdődött és le is zárult egy rész (egy öltöző és vizesblokkal) az építkezésből, aminek folytatásával újabb öltözők és egyéb kiszolgáló helységek jöhetnek létre, és így a műfüves labdarúgópálya használóin kívül akár az öltözőház közvetlen szomszédságában lévő edzőcsarnokot használók is igénybe vehetnék a létesítményt – tette hozzá. Mint kifejtette, így egy olyan épület egység jöhet létre, ami akár egy időben több funkcióval több sportágat is szolgálhatna. A megvalósításhoz szükség lesz 30%-ban önkormányzati önerőre is, valamint a korábbi tervek újragondolására, ami elsősorban költséghatékonyság szempontját veszi majd figyelembe, úgy, hogy a több, mint 400 m2-es épület az alapfunkcióknak megfeleljen.

Kozma Zsolt kiemelte, a klub és az önkormányzat között továbbra is aktív a kommunikáció, mert mindenkinek közös célja, hogy a gyerekek vagy akár a felnőttek is megfelelő feltételek és körülmények között űzhessék kedvenc sportágukat az egészségük megőrzéséért és a tehetségük kibontakozása érdekében Gyöngyös városában. 

x Hirdetés

ZÁRVA: meghibásodott a távhővezeték

Informatikai hiba miatt nem lehet ügyet intézni