Közel a tízezredik látogató

A rövidebb szezon ellenére idén is várhatóan megérkezik a tízezredik látogató a Dr. Csépe György Uszoda- és Termálstrand területén működő jégpályára, amely tavaly december 22-én nyitotta meg kapuit a korcsolyázás szerelmesei előtt – mondta Gyöngyös Ma című műsorunkban Juhász Péter, a jégpályát üzemeltető Sportfólió Kft. ügyvezetője.

x Hirdetés

A Gyöngyösi Jégpálya január végéig egészen biztosan üzemel, ám Juhász Péter bízik abban, hogy ha az időjárás engedi, akkor még februárban is üzemelhetnek. Mint mondta a jégpályát üzembiztosan addig lehet működtetni, míg tartósan nem áll be a +15 fokos hőmérséklet és az éjszakai hőmérséklet sem 0 fok felett alakul. Mint mondta a jelenlegi mínuszok és a napközbeni hűvös időjárás lehetővé teszi, hogy a jégpálya hűtés nélkül is tartós maradjon.

Az ügyvezető elmondta, hogy szerencsére a téli szünet után sem csappant meg a látogatószám, sőt nagyon sok helyi és környékbeli iskola látogat el a jégpályára testnevelés óra keretében, sőt jelzést kaptak, hogy február 6-án egy 100 fős lengyel csoport érkezik Egerbe, akik nagyon szeretnének korizni, így ez is egy ok, hogy amíg csak lehet üzemeljen a jégpálya. Juhász Péter kiemelte, érzékelhető volt a látogatószámban az, hogy a Heves vármegyében ebben a szezonban máshol nem volt jégpálya, már a nyitás napján kígyózó sor volt a pénztár előtt. A pálya egyidejűleg egyébként 180-200 látogató befogadására alkalmas és látva az élénk érdeklődést akár már néhány napon belül üdvözölhetik a 10. ezredik látogatót.

x Hirdetés

Gőzőssel érkezhetünk a Mátrai Bornapokra

Sorra állnak le a kórházi osztályok