15 segélyhívás 3 nap alatt

A hétvégén és hétfőn 15 segélyhívás érkezett a Heves vármegyei katasztrófavédelem műveletirányítási központjába. 5 tűzesethez vonultak és 6 műszaki mentést végeztek a tűzoltók térségünkben. A beavatkozást igénylő esetek mellett 4 téves jelzés is érkezett az ügyeletre.

x Hirdetés

Szombaton Boconádon gyulladt ki egy melléképület, a lángok átterjedtek egy családi ház tetőszerkezetére is, nem sérült meg senki. Tarnaleleszen egy két méter mély sírgödörbe esett egy kutya, őt is épségben kimentették a szakemberek. Délután már Besenyőtelken oltották a lángokat, majd este egy árokba borult autóhoz vonultak a tűzoltók Visznek és Tarnaörs között, majd szintén hasonló balesethez Egerszalók határába.

Vasárnap, ahogy már megírtuk, Atkáron a Fő úton egy 100 négyzetméteres garázsként és kazánházként szolgáló melléképületben csaptak fel a lángok. Személyi sérülés nem történt. Heves határába egy oldalára borult kisbusz mentésében segédkeztek, szerencsére itt sem sérült meg egy utas sem.

Hétfőn Pétervásáráról érkezett jelzést, ahol egy családi házban a kazánból visszaáramló füst miatt riasztották a tűzoltókat. A mentők a családi ház lakóját könnyű sérülésekkel kórházba szállították. Délután Pálosvörösmarton a Mátra utcában egy pincében nagy mennyiségű víz gyűlt össze. A helyi önkéntes tűzoltók szivattyúval távolították el a vizet a helyiségből. Horton egy ház kazánjának szigetelése gyulladt ki, lakosságvédelmi intézkedésre nem volt szükség. Este pedig Nagyréde és Gyöngyös között tért le az úttestről egy személyautó a 3-as számú főúton, a balesetben egy ember könnyű sérüléseket szenvedett.

x Hirdetés

Hazatért minden kutya szilveszter után

Átmeneti zavarokkal járhat az átállás