A Városom, szeretlek és a Mátra Biker a két nagy nyertes

Kihirdette a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. a 2024-es Városi Civil Alap pályázat nyerteseit. Köztük van több gyöngyösi is. A Fideszhez köthető Városom, szeretlek Egyesület ezúttal is közel 11 millió forintot nyert.

x Hirdetés

A Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt közel 5 milliárd forintot osztott szét civil szervezetek között, melynek fedezetét a 2024. évi központi költségvetésből fedezték. Az elnyert összeget ingatlan felújításra. eszközbeszerzésre, programszervezésre és kommunikációs feladatokra is fordíthatják. Ezúttal négy gyöngyösi szervezet nyert el támogatást. A legnagyobb összeget 11 millió forintot a Mátra Biker Sport Club kapta, 10 millió 925 ezer forintot nyert el a Városom, szeretlek Egyesület, 3,2 millió kapott a Mátra Média Kulturális Egyesület és kétmillió forintot a Mátrai Gyöngyszem Nagycsaládos Egyesület.

A Mátra Biker Sport Club és a Fideszhez köthető, a választásokon is induló Városom, szeretlek Egyesület az elmúlt két évben is jutott támogatáshoz, ám most minden eddiginél nagyobb forrásban részesültek. A kerékpáros egyesület 2021, és 2022-ben összesen 9,5 millió forint támogatásban részesült, míg a a Városom, szeretlek Egyesület összesen két év alatt 18 milliót kapott. Hogy ezt az összeget mire fordították, egyelőre hogy mire nem tudni. Többször megkerestük már a Fideszhez közeli szervezetet annak kapcsán, hogy 2021-ben és 2022-ben mire fordították a Bethlen Gábor Alapkezelő Városi Civil Alapjából elnyert állami támogatást, ám választ sosem kaptunk.Ezért 30 nappal ezelőtt közérdekű adatigényléssel fordultunk az egyesülethez, annak érdekében, hogy a törvény erejével jussunk hozzá a kért információkhoz, ám úgy tűnik a szervezet erre is fittyet hány. Kérdéseinket megküldtük a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt-nek, amely a pályázati források elosztásáról dönt, ám tőlük sem érkezett semmilyen információ, így természetesen ebben az esetben is a bírósághoz fordulunk.  

Borítókép:gyongyosszeretlek.hu

x Hirdetés

Wonka

Gyöngyösre is érkeztek új buszok