Végelszámolják a Lifestyle Hotel Mátra egykori tulajdonosát

Végelszámolással megszünteti Mészáros Lőrinc a Wellnesshotel Építő Kft-t, melynek vármegyénkben Egerszalókon és Mátraházán voltak érdekeltségei, számol be az mfor.hu.

x Hirdetés

A cég 2017 óta volt része az egykori felcsúti gázszerelő birodalmának, korábban Csík Zoltán nevén volt, akit gyakran Mészáros “céges előkóstolójaként” emlegetnek, ugyanis rendszeresen ő jelent meg később Mészároshoz kerülő cégekben tulajdonosként, mielőtt a nagytőkés hivatalosan is a nevére vette volna őket. A Wellneshotel Építő most viszont a NAV értesítése szerint egyszerűsített végelszámolással megszűnik.

Még Csík Zoltán tulajdonában volt a cég, mikor az a botrányosan bedőlt Quaestor csoporttól megszerezte Mátraházán a korábban Bérc Hotel néven üzemelő Lifestyle Hotel Mátrát. A szálloda felújítására és fejlesztésére a cég Mészáros Lőrinchez kerülésének időszakában, 2018-ban kapott 819 millió forint vissza nem térítendő támogatást a Magyar Turisztikai Ügynökségtől, fejlesztésre és felújításra.

A hotel később először Orbán Viktor vejének, Tiborcz Istvánnak a cégcsoportjához került, aki néhány más szállodával együtt később eladta azt Zentai Péternek, aki a kilencvenes években a Gazprom helyi képviselőjeként Magyarországra került orosz milliárdos, Megdet Rahimkulov cégeit is irányítja. A NER-en belül kézről kézre járó szálláshely történetéről itt írtunk bővebben.

A Wellneshotel Építő másik nagy érdekeltsége az egerszalóki Saliris hotel volt. A szállóda az Egerszalóki Gyógyforrást Üzemeltető és Szolgáltató Kft. nevén van, mely egészen idén szeptember 18-ig a Wellnesshotel Építő Kft. tulajdonában volt, azóta viszont átkerült Mészáros Lőrinc egy másik zsebébe, az új tulajdonos ugyanis a miniszterelnök barátjának fő turisztikai cége, a Hunguest Hotels.

A cég a két szálloda kiszervezésével teljesen kiüresedett, így a cégre, melynek 2011 és 2015 között egyáltalán nem volt eredménye, és számottevő nyereséget is egyedül 2018-ban termelt, a továbbiakban úgy fest, nem lesz szükség. Az eljárási szabályokra emlékeztető Mfor azért kiemeli, hogy az egyszerűsített végelszámolásnál a tulajdonos bármikor elhatározhatja az egyszerűsített végelszámolás megszüntetését és a cég működésének folytatását, így Mészáros Lőrinc akár meg is gondolhatja magát.

x Hirdetés
Átlagosan 10%-kal drágulnak a fenyőfák

Átlagosan 10%-kal drágulnak a fenyőfák

Játékost cserél a NEKA és a HE-DO B. Braun Gyöngyös