Bevetése első pillanatától hatékony a drón

Alig néhány hónap alatt beváltotta a hozzáfűzött reményeket az a modern ipari drón, mellyel gyöngyösi városrendészet és a Gyöngyösi Médiaközpont munkatársai dolgoznak több, mint három hónapja. Ferenczy Dániel, a Városrendészet igazgatója közleményében kiemelte, bíztak benne, hogy a munkájukat jelentősen megkönnyíti majd és még hatékonyabbá teszi ez az eszköz. Az első eredményekre pedig nem kellett sokat várni – tette közzé Facebook oldalán a Városrendészet Gyöngyös

x Hirdetés

Mint írják, a “gyöngyösi városrendészet 2020-as átalakulása óta, hazánk egyik legkorszerűbb rendészetévé nőtte ki magát, számos eredményt tudva maga mögött. Annak ellenére, hogy a bűnüldözés elsősorban a rendőrség feladata, a bűnmegelőzésben velük nagyon jól együttműködve, a polgárőrséggel kiegészülve segítik a város közigazgatási területén ezt a munkát. Az emberi erőnek azonban megvannak a maga korlátai. Ezeket a korlátokat sikerült rendkívül nagymértékben kitolnunk augusztus 10-én, amikor Gyöngyös szolgálatába állítottunk egy felszerelt, modern drónt, amely nem csak felderítésben jelent hatalmas segítséget, de az utánkövetésben, a tettenérésben, sőt a tapasztalatok szerint a megelőzésben is.”

Az eredményeket sorolva kiemelik, az elmúlt időszakban a levegőből sikerült kiszúrniuk a Duranda területén egy guberálót, háromszor észleltek tüzet a Harmadosztályon. A gyors intézkedésnek köszönhetően pedig nem történt nagyobb baj. Olyan illegális szemétlerakatokat sikerült felderíteniük, amelyek olyan eldugott helyeken vannak, amelyeket a földről sem a mezőőreik, sem a városrendészeik nem vesznek észre.  A reptetéseknek és a felderítéseknek köszönhetően pedig ezeken a területeken jelentősen csökkent a szemétlerakások száma, sőt sok esetben teljesen meg is szűntek – tette hozzá közleményében az igazgató. “Ezt mindenképp sikerként éljük meg, hiszen így adófizetői forintokat tud spórolni a város, az önkormányzat ugyanis minden évben több millió forintot költ az illegális hulladék felszámolására bel – és külterületen egyaránt.”

Rendszeresen vetik be különféle feladatokra a drónt

Mint kifejtik, ez csak a kezdet, szeretnék elérni, hogy azok, akik nem tisztességes szándékkal érkeznek Gyöngyösre, vagy nem képesek a társadalmi szabályok szerint élni, ne legyenek nyugodtan. A jövőt tekintve is nagy terveik vannak. Megindultak az egyeztetések a rendőrséggel, akik partnerek abban, hogy közösen vessék be a drónt a jövőben, ezzel is csökkentve a bűnelkövetések számát. Illetve külterületek mellett, már belterületi szakaszokon is intenzívebb jelenlétre kell számítani.

Hangsúlyozzák, a drón bevetése természetesen, ahogy eddig is, a jövőben is a legmagasabb adatvédelmi szabályoknak megfelelően történik, így csupán annak van félnivalója, aki a szabályokat képtelen betartani.

x Hirdetés

Kifosztották az ebrendészeti telepet

Betörtek az Ebrendészeti telepre

Betörtek az Ebrendészeti telepre