Heves a legkeresettebb vármegyék közt a CSOK-os lakáskeresőknél

Közös lakáspiaci elemzéssel állt elő a money.hu és az ingatlan.com, mely alapján Heves vármegye országosan a nyolcadik legnépszerűbb terület azok között, akik gyermeket vállalnának, és a CSOK+ programmal vásárolnának ingatlant. A négyzetméterárak viszont alacsonyak, Hevesnél már csak Borsod-Abaúj-Zemplén vármegyében olcsóbbak az ingatlanok.

x Hirdetés

Lassan megszűnik az úgynevezett nagyvárosi CSOK, ezt a kormány nyár végén jelentette be, december végéig azonban még bárki benyújthatja igényét az eddig a családsegítési rendszer gerincét képező, akár vissza nem térítendő támogatásra. A Money.hu összegzése szerint a bejelentés után megugrott az érdeklődés a CSOK-os konstrukciók iránt.

Az érdeklődők kétharmada családi házban gondolkodik, maradékuk lakást szeretne. 40%-uk a fővárosban keres, 13% gondolkodik vármegyeszékhelyekben.

Mint azt a HEOL kiemeli, Heves vármegye a nyolcadik legnépszerűbb a CSOK-os konstrukcióban ingatlant vásárolni szándékozók körében, és vármegyénk országosan a második legolcsóbb, csak Borsod-Abaúj Zemplénben alacsonyabbak az ingatlanárak. Váregyénkben a legfeljebb 150 négyzetméteres ingatlanok átlagos négyzetméterára 537 ezer forint, míg a maximum 300 négyzetméteres házak átlagos négyzetméterára 273 ezer forint az ingatlan.com adatai szerint.

(Grafikon: money.hu)

Gyöngyös Ma című műsorunkban nemrég vendégül láttuk Tóth Zoltán ingatlanszakértőt, aki a nagyvárosi CSOK kivezetésével és a falusi CSOK még részleteiben nem tisztázott kibővülésével némi felpezsdülést vár januártól vármegyénk amúgy kissé lelassult ingatlanpiacán. A szakértővel készült interjúnkat itt nézhetik meg.

x Hirdetés

Hétfőtől aszfaltoznak a 3-as főúton

Berobbant a Road a Mátra Művelődési Központba!

Berobbant a Road a Mátra Művelődési Központba!