Terroristával parolázik a magyar miniszterelnök

Ami Izraelben történik, nem sima háború, hanem terrorista merényletsorozat – jelentette ki Aktuális Extra című műsorunkban Kárpáti István alpolgármester, a Momentum gyöngyösi elnöke.

x Hirdetés

A városvezető beszélt arról, hogy tanulságos volt, hogy az izraeli háború kitörését követő napokban ukrán katonák videó üzenetei jelentek meg, akik szolidaritásukról biztosították az izraeli embereket, hiszen gyakorlatilag ők másfél éve ebben élnek, a saját hazájukban.

Öröm, hogy politikai oldaltól függetlenül mindenki elítéli az Izraelben történteket, bízom benne, hogy eljutunk odáig, hogy politikai oldaltól függetlenül mindenki elítéli az Ukrajna elleni orosz agressziót ás háborút – tette hozzá Kárpáti István. A politikus beszélt arról is, hogy nettó szégyenérzet öntötte el, amikor meglátta a közelmúltban, hogy Orbán Viktor azzal a Vlagyimir Putyinnal parolázik, aki ellen nemzetközi elfogatóparancs van, akinek az országa rohanta le 1944-’45-ben, majd 1956-ban Magyarországot, és amely országban most adtak ki egy olyan történelemkönyvet, amelyben az ’56-os forradalmárok fasiszták voltak.  Kiemelte, miközben Orbán Viktor nagyon helyesen elítéli az izraeli terrorcselekményeket, egy másik terroristával, Vlagyimir Putyinnal parolázik, ez borzasztó.

A városvezető  elmesélte, hogy amikor külföldön van, magyarázkodni kell. Legutóbb Lengyelországban találkozott egy ukrán delegációval, akiknek el kellett magyaráznia, hogy nem mindenki gondolkodik úgy, mint Orbán Viktor, ezt követően tört meg a jég.  Úgy véli, sokáig nem  fogják elfelejteni, egyes társadalmak lelkébe beleég, ami most Magyarország művel.

A teljes adás visszanézhető.

Borítókép: index.hu

x Hirdetés
Mi leszel, ha nagy leszel? – iskolások jártak televíziónk épületében

Mi leszel, ha nagy leszel? – iskolások jártak televíziónk épületében

Bozótosba rejtették a lopott gépet Gyöngyösön