Az adatok megismerése a köz érdeke

Közérdekű adatigényléssel fordult cégünkhöz Kepler Gyula, a FIDESZ-Városom, szeretlek képviselője, amelyben a Gyöngyösi Médiaközpont valamennyi beszállítójára, a megbízási szerződésekre és az itt dolgozók munkabérére kíváncsi. Ez egy újabb fejezete a társaság ellen nyár óta tartó rágalomhadjáratnak, amely sokáig névtelen profilok mögé bújva zajlott. Most már legalább tudjuk, hogy a lejárató akciók mögött a helyi FIDESZ és annak trolljai állnak.

x Hirdetés

Természetesen tisztában vagyunk azzal, hogy a Gyöngyösi Médiaközpont közpénzből és közpénzekkel gazdálkodik, ezért kötelesek vagyunk a kért információkat az adatigénylő számára biztosítani. A társaság főállású munkavállalói azonban úgy döntöttek, hogy nem a FIDESZ lejárató kampányáért, hanem Gyöngyös város lakosságáért dolgoznak, ezért ezek az adatok őket illetik meg. Így a képviselő által igényelt információkat a törvényi határidő lejárta előtt itt a weboldalunkon mindenki számára elérhetővé tesszük.

Mi ugyanis hiszünk a nyilvánosság erejében. Hiszünk abban, hogy munkánkat Önök értékelik nap mint nap azzal, hogy megnézik híradónkat, olvassák a weboldalunkon a híreket, követik közösségi média csatornáinkat. És milyen sokan lettünk! A gyongyosma.hu portált havonta 40 ezer olvasó keresi fel, Facebook oldalunkon 22 ezer követő kíséri figyelemmel a városban zajló eseményeket, az esti híradóra naponta 3-5 ezer néző kíváncsi, az újságot közel 10 ezren olvassák el hónapról hónapra. Túlzás nélkül állíthatjuk, hogy a legtöbb hírt tőlünk kapják, Önök pedig a figyelmükkel tüntetnek ki bennünket.

Szokatlan helyzet ez a kormánypártnak, amely ahhoz szokott hozzá, hogy a propagandagépezetét kampánymódba állítva leuralja és tematizálja a közbeszédet. Teszik mindezt közpénzekkel kitömve, álcivil szervezetek és útépítő oligarchák mögé bújva. Gyöngyösön más a helyzet: társaságunk az elmúlt két évben kis helyi tévéből egy sokcsatornás, az online és közösségi média erejét kiaknázó korszerű médiavállalattá formálódott, amely más kottából játszik, mint amit a FIDESZ szeretne. Természetesen ehhez szükség van és lesz a tulajdonos Gyöngyös Város támogatására, amely éves költségvetésünk közel felét biztosítja. Ezt az összeget az itt dolgozók bérére és az idén sokszorosára nőtt rezsiköltségekre fordítottuk, minden más kiadásunkat kereskedelmi bevételeinkből a piacról fedezünk. Ebből üzemeltetjük a városi mozit, adjuk ki a Gyöngyösi Újságot és Kalendáriumot, működtetjük a gyongyosma.hu hírportált, a városi televíziót és annak közösségi média felületeit, miközben a várost és annak rendezvényeit népszerűsítő reklámkampányokat tervezünk és kivitelezünk.

A FIDESZ cégünk ellen folytatott kampánya pont ez utóbbi tevékenységet nehezíti meg azzal, hogy üzleti partnereinket elbizonytalanítja, és így pénzben kifejezhető károkat okoz a számunkra. Sajnos ennek jeleit már tapasztaljuk, többen léptek vissza a jövő évi együttműködéstől vagy kivárnak az önkormányzati választásokig.

Nekik is üzenjük: nincsenek titkaink, nincs mit rejtegetnünk. Ugyanakkor bízunk benne, hogy ez a Városom, szeretlek Egyesület állami támogatásainak felhasználására és a FIDESZ képviselőinek vagyonnyilatkozatában foglalt adatokra is igaz lesz. Ennek tisztázása érdekében a mai napon közérdekű adatigényléssel fordultunk a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt.-hez és Városom, Szeretlek Egyesülethez, hogy tételesen mutassák be, mire fordították azt a 18 millió forint állami támogatást, amelyet 2021-22-ben kaptak a Városi Civil Alap keretében. (Ebből az állami alapból főként olyan FIDESZ-hez közeli „civil” szervezetek részesedtek, amelyek jellemzően a fideszes képviselők kampányait bonyolították.) Az elmúlt időszakban többször fordultunk ezzel kérdéssel a szervezet elnökéhez, Szókovács Péterhez, aki azonban először nem vállalta a nyilvánosságot és mondvacsinált okokkal inkább kitért a válaszadás elől, majd egy ideje már a hetente elküldött leveleinkre sem válaszol. Holott ha valami közérdekű adat, akkor ez sokkal inkább az, mint a társaságunknál dolgozók munkabére.

x Hirdetés
Már kérhető az influenza elleni védőoltás Gyöngyösön is, de egyre több a covidos beteg

Már kérhető az influenza elleni védőoltás Gyöngyösön is, de egyre több a covidos beteg

40 rászoruló család kap tűzifa támogatást