“Ha szól a múzsa, írni kell”-Bemutatta köteteit Vernyik László

Nyíregyháza, Győr és Budapest után szülőföldjén Gyöngyösön is bemutatta versesköteteit Vernyik László. A Mátra Honvéd Kaszinóban tartott könyvbemutatón, a költővel P. Nagy Gabi, Ady Endre díjas előadóművész beszélgetett, aki második kötete ajánlóját is írta.

x Hirdetés

Vernyik László első verseskötete 2020-ban jelent meg, Versek a világ lelencei címmel, a Líra könyvkiadó gondozásában. A könyv előszavát Plószné Papp Mária Nyírségben élő nyugdíjas tanárnő írta. A második verseskötet 2021-ben jelent meg, Nincsen ég felettem címmel.
A kötetben találhatóak szerelmes versek és aktuális társadalmi problémákra reflektáló versek is. A költő egyedi stílusa meghökkentő, olyan szóképeket és szófordulatokat használ amelyek hatására az olvasó megáll, megdöbben és elgondolkodik.

Vernyik László hatéves korában írta első versét, Séta a réten címmel. Később egyre jobban a részévé vált az irodalom. Jelenleg Halmajugrán tanít irodalmat és történelmet. József Attilát, Ady Endrét és Radnóti Miklóst tartja példaképeinek.
Azt mondja, nincs mese ha megszállja az ihlet írnia kell. Volt már, hogy segédmunka közben cementes zsákra írta verseit de olyan is előfordult már, hogy mivel nem tudta leírni 16 versszakot megtanult egy buszút során.

Öt éve létezik egy verses zárt csoportjuk is Nívó Kör néven, amiben a tagok nemcsak olvassák egymás verseit, hanem építő kritikát is megfogalmaznak egymásnak. Céljuk, hogy értéket közvetítsenek, ápolják az irodalmat és a 21. században is legyen értéke a versnek.

x Hirdetés

Aranydiplomás lett Prof. Dr. Dinya László

Egy hetes razzia indul a vonatokon