Átadták a „Szebb Jövőért” díjakat


A 2002-ben megalapított díjat azért hozták létre, hogy értékeljék mindazon magánszemélyek, civil szervezetek, gazdasági szervezetek munkáját, amelyek a művészet támogatásában és a hátrányos helyzetű családok megsegítésében kimagasló tevékenységet végeztek.

x Hirdetés

Lakatos Zsolt az Együtt Szebb Jövőért RMKE elnöke megnyitó beszédében elmondta: ez a 21. alkalom, hogy átadják a díjakat azoknak akik személyes példamutatással inspirálhatnak másokat és ezáltal a békét hirdetik a romák és nem romák között. A kitüntetett személyek a szeretet és béke zászlóvivői.

Dr. Latorczai Csaba parlamenti államtitkár köszönetet mondott Lakatos Zsoltnak és az Együtt Szebb Jövőért Roma-Magyar Egyesületnek azért a missziós tevékenységért amit végeznek. Az egyesület elhivatott abban, hogy minden egyes ember egyenlő esélyekkel, tehetségét kibontakoztatva lehessen környezetének megbecsült és hasznos szereplője. Az egyesület kiváló munkát végzett a roma felzárkózás terén, oktatási, egészségügyi, sport és szociális programokon vehetnek részt az érintettek. Nemet mondva a rasszizmusra olyan közös jövőt építhetünk magunknak és egymásnak, ahol mindenki megtalálja a tehetsége, szorgalma, munkája által a maga helyét és boldogulását.

Fotó: A díjjal a szeretetet és a békét hírdetik romák és nem romák között

Hiesz György polgármester egy aktuális összefüggéssel kezdte beszédét. “Tudjuk, hogy a következő években 500 ezer vendégmunkásra lenne szükség Magyarországon a leendő beruházások miatt, amikor pedig megérkezik a gyárakba a munkaerő a közvélemény migránsozza, szidja őket, pedig szükség van a dolgos kezekre. Ahogy a roma társadalmon belüli dolgos kezekre is szükség van.”

Fotó: Szükség van a dolgos kezekre, legyen az vendégmunkás, vagy roma

A díjat idén hatan kapták meg:

  1. Dr. Erőss Loránd – Országos Mentális, Ideggyógyászati és Idegsebészeti Intézet
    Főigazgató, Főorvos
  2. Csányi Sándor – Színművész
  3. Fila József Tamás – MVM Mátra Mélyépítő Kft Ügyvezető Igazgató
  4. Majoros Ottó – MVM Mátra Gép Kft Ügyvezető Igazgató
  5. Nagy Ervin Visonta Bánya főosztályvezető
  6. Báder János Dzsoni – Rajkor zenekar vezető

x Hirdetés
Bemutatkozik a GYITI új vezetője! – ifjúsági programokról beszélgetünk

Bemutatkozik a GYITI új vezetője! – ifjúsági programokról beszélgetünk

Aranydiplomás lett Prof. Dr. Dinya László