Újabb járvány várható? – emelkedik a koronavírus koncentrációja

Enyhén ugyan, de emelkedett a koronavírus örökítőanyagának koncentrációja a szennyvízben az elmúlt héten – derült ki a Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ szerdán közzétett jelentéséből.

x Hirdetés

Mint írják a koronavírus örökítőanyagának koncentrációja 21 vizsgált helyszínen az emelkedett, többek között Egerben is, Pécsett pedig a magas kategóriába sorolható. Csökkenést egyedül Miskolcon volt tapasztalható.

Egerben is emelkedett a koronavírus koncentrációja a szennyvízben ( Forrás: nnk.gov.hu)

Rusvai Miklós virológus az ATV-ben beszélt arról, hogy az elmúlt két év tapasztalati alapján a Covid valószínűleg két hullámban jelentkezik majd egy éven belül, az első ilyenkor, nyár végén, ősz kezdetén. A szakember szerint jelenleg is zajlik a járványhullám, hiszen öt hete folyamatosan emelkednek a számok, most az óvodások és iskolások, illetve a szüleik között van a legtöbb fertőzött.

A második hullám érkezése pedig január–február fordulójára várható. A szakember hozzátette, hogy a tünetek általában nem súlyosak, a betegek enyhe légzőszervi, náthás tüneteket produkálnak, így elég csupán a veszélyeztetett csoportokat oltani. Rusvai Miklós arról is beszélt, a magyar lakosság körében már mindenki immunis, mert mindenki átesett a fertőzésen, az is aki oltatta magát és az is, aki nem.

x Hirdetés

Pucér ámokfutó bukkant fel Gyöngyös több pontján

“Csak jó minőséggel lehet sikert aratni” – közeledik az Operagála