Konyhapulton, a gyerek előtt tárolták a drogot

Az elmúlt időszakban több drogterjesztőt fogtak el a rendőrök Gyöngyösön, legutóbb szeptember 7-én, egy több hónapos előkészítő munkát követően kapcsoltak le kristályt terítő dílereket.

x Hirdetés

Soltész Bálint, a Heves Vármegyei Rendőr-főkapitányság szóvivője, a Gyöngyösi TV Gyöngyös Ma című műsorában beszélt arról, hogy a legjellemzőbb droghoz köthető bűncselekmény az új pszichoaktív szerekkel való visszaélés, főleg kristály van jelen a “piacon”, amelyhez jóval olcsóbban lehet hozzájutni, mint más drogokhoz, illetve a dílerek is bíznak benne, hogy nincs még rajta azon a listán, amiért már lehet őket büntetni. Ám, mint Soltész Bálint fogalmazott, előbb utóbb mindenkinek felelniük kell. A rendőrségi sajtós beszélt arról is, hogy akárcsak a legutóbbi esetben, amikor számtalan lopott szerszámot találtak a nyomozók a kristálybarlang felszámolásakor, gyakran más bűncselekményből származó eszközzel fizetnek a drogért a fogyasztók. De a kábítószer- terjesztéshez is gyakran kapcsolódnak más bűncselekmények. Mint mondta, volt olyan eset, amikor a konyhapulton tartottak nagy mennyiségű drogot, úgy, hogy egy kisgyerek is hozzáférhetett. Ilyenkor kiskorú veszélyeztetése is fennáll.

Annak kapcsán, hogy Gyöngyös mennyire fertőzött a vármegyében drog tekintetében azt mondta, hogy a vármegyén belül nem lehet egyértelműen kiemelni fertőzöttebb területeket, minden településen vannak érintettebb városrészek. Gyöngyös esetében ez a Duranda és a Harmadosztály.

Kiemelte, a különböző bűncselekmények felderítésében nagyon nagy segítséget nyújthatnak maguk az állampolgárok, akik ha már gyanús dolgot látnak vagy csak gyanakodnak, érdemes jelezniük, akár a telefontanú 06-80-555-111-es számán, amelyen akár már névtelenül is lehet bejelentést tenni.

Fotó: Blikk (csak illusztráció)

x Hirdetés
Operagála a zene világnapja alkalmából

Operagála a zene világnapja alkalmából

» Aranyosi Péter és Vida Péter: Miskolci gyökerek