Évekig futtattak lányokat, most felszámolták a hálózatot – videó

Egy Heves vármegyei családot gyanúsít emberkereskedelemmel és kényszermunkával a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI) miskolci osztálya. Az akciót a német rendőrséggel közösen hajtották végre, az egyik gyanúsítottat ugyanis Wiernsheimben fogták el.

x Hirdetés

A magyar rendőrség még 2021-ben kezdett nyomozásba ismeretlen tettes ellen, miután felmerült, hogy 2016 óta magyar nőket visznek ki Németországba, ahol aztán prostitúcióra kényszerítik őket. A módszeres, aprólékos nyomozás során a rendőrség előtt körvonalazódni kezdett az emberkereskedő bűnszervezet.

Egy 57 éves lőrinci férfi, egy bizonyos L. János irányította a bűnözői csoportot, két fia, L. János és L. Konrád szállította a nőket a klienseknek magánlakásokhoz. A kuncsaftokhoz K. Alexandra, egy mindössze 19 éves lány szervezte ki a prostitúcióra kényszerített nőket, és ő maga is dolgozott így. Kolléganőit egy erotikus oldalon hirdette meg, és a jelentkezőkkel ő egyeztette a részleteket. Ehhez a csapathoz csatlakozott később F. Richárd, aki a barátnőjét futtatta.

Ujjlenyomatot vesznek az egyik gyanúsítottról (Fotó: police.hu)

A prostitúcióra kényszerített nőknek naponta 10-12 kuncsafttal kellett lefeküdniük, és ezért alkalmanként 100-150 eurót kaptak, ezt azonban a nap végén le kellett adni K. Alexandrának, aki továbbadta a pénzt a bandavezér L. Jánosnak. A nők egy löwensteini lakásban laktak, állandó felügyelet alatt. A rajtuk keresett pénzből csak annyit láttak, ami a napi megélhetésüket fedezte, többet nem. Mikor egyikük teherbe esett, akkor sem adtak többet: az abortuszt drágállták, és inkább arra próbálták rávenni, hogy házilagos módszerekkel hajtsa el magzatát.

Miután a magyar készenléti rendőrség felderítette, kik működtetik az emberkereskedő csoportot, felvették a kapcsolatot német kollégáikkal, tekintve, hogy az elkövetők közül többen Németországban tartózkodtak. A közös akciót augusztus 16-ra időzítették. A „marketinges” K. Alexandrát Kenderesen, F. Richárdot Verpeléten fogták el. A nőket fuvarozó testvérpár egyik tagját, Jánost Kerekharasztiban fogták el a rendőrök, testvérét, Konrádot pedig a heilbronni nyomozók tartóztatták le. Apjuk, L. János azonban először sikerrel megszökött a rendőrök elől, de augusztus 25-én végül őt is elkapták Budapesten.

 A Magyarországon elfogott elkövetőket a nyomozók emberkereskedelem és kényszermunka bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki, míg a Németországban elfogott férfi meghallgatása is megtörtént. Jelenleg mindannyian szabadlábon védekeznek.

A nyomozás tovább folyik a sértetti kör szélesítése és pontos azonosítása okán. Az eddig tanúként kihallgatott nők áldozatsegítői hálózattal kapcsolatos tájékoztatása megtörtént. 

x Hirdetés
Mátrai Szüreti Napok és Fehérbor Fesztivál 2023

Mátrai Szüreti Napok és Fehérbor Fesztivál 2023

Két éve lopott rendszeresen a gyöngyösi tolvaj