Két éve lopott rendszeresen a gyöngyösi tolvaj

Üzletszerű bolti lopásért emelt vádat a Gyöngyösi Járási Ügyészség egy 25 éves férfi ellen, aki az elmúlt két évben rendszeresen lopott egy gyöngyösi áruházból. Ugyanígy sorozatos bolti lopások miatt fog bíróság elé állni egy 36 éves halmajugrai nőt, aki szintén egy gyöngyösi élelmiszerboltban próbálkozott kiegészíteni a keresetét, adta hírül a Heves Vármegyei Főügyészség.

x Hirdetés

Sajtóközleményében az ügyészség felhívja a figyelmet arra, hogy bár az ötvenezer forint alatti értékre elkövetett bolti lopás ugyan csak szabálysértésnek minősül, azonban ha a tettes ezt sorozatosan, rendszeres haszonszerzés céljával követi el, akár börtönbüntetés is lehet a bolti szarkák sorsa.

Így járt az a 25 éves férfi is, aki tavaly és tavalyelőtt rendszeresen lopott egy gyöngyösi nagyáruházból. Távol a biztonsági kameráktól, a bolt próbafülkéjében feszegette le különböző ruhadarabokról a lopásgátlót. Így jutott farmerhez, inghez, cipőhöz, illetve drágább szeszesitalokhoz, de nem vetette meg a márkás kozmetikai termékeket sem. A vádban említett időszakban lopott még kolbászos pizzaszeletet is, amit bőröndbe rejtve próbált eltulajdonítani, de vett magához fizetés nélkül csirkemellfilét és csokit is. 2021-ben saját anyjától lopott két téli kabátot, egy pár sportcipőt, és még a villanyrezsót is magával vitte.

A Gyöngyösi Járási Ügyészség egy év négy hónap végrehajtandó szabadságvesztést és két év közügyektől eltiltást javasolt arra az esetre, ha vádlott beismeri a sorozatos lopásokat és lemond a tárgyaláshoz való jogáról.

Egy halmajugrai nő is hasonló okokból néz szembe börtönbüntetéssel. A különös visszaesőnek minősülő vádlott kétszer próbált lopni egy gyöngyösi élelmiszerboltból, egyszer öt csomag kekszet próbált kivinni a boltból, de a kasszánál lebukott, egy másik esetben egy vásárlótársa pénztárcáját próbálta meglovasítani, benne 60.000 Ft készpénzzel és a sértett összes iratával.

Az ügyben szintén a Gyöngyösi Járási Ügyészség jár el, beismerő vallomás esetén 90 nap elzárással sújtanák a nőt. Ha beismerés hiányában tárgyalást kell tartani, azon már végrehajtandó börtönt kértek az elkövetőre, közügyektől eltiltás mellékbüntetés mellett.

x Hirdetés

Évekig futtattak lányokat, most felszámolták a hálózatot – videó

Még nem írták alá az új szerződést a gyöngyösi orvosok

Még nem írták alá az új szerződést a gyöngyösi orvosok