Súlyos vádakat cáfol a gyöngyösi kórház

Rágalmazás és becsületsértés miatt tesz büntetőfeljelentést a Gyöngyösi Bugát Pál Kórház éa sajtó-helyreigazítást követel az egyik bulvár laptól, miután az álláspontjuk szerint valótlan információkat jelentetett meg egy fiatal férfi haláláról.

x Hirdetés

A Szcientológia Egyházhoz kötődő Állampolgári Bizottság az Emberi Jogokért Alapítvány sajtóközleménye – melyet nekünk is eljuttattak-, mely alapján a bulvárlap cikke született, azt állította, hogy egy gyöngyösi fiatal köhögéssel és mellkasi fájdalmakkal kereste fel a gyöngyösi kórházat, ahonnan előbb elküldték, majd a pszichiátriai gondozóba utalták be, végül pedig – a szívelégtelenséggel rendelkezők számára veszélyes – haloperidol nevű injekciót adtak neki, mely kómát, végül halált idézett elő.

A kórház tételesen cáfolta az alapítvány állításait, és mint közölték, jogi képviselőjük sajtó-helyreigazítási eljárást indítványozott az újság ellen, illetve rágalmazás és becsületsértés miatt rendőrségi feljelentést is tettek.

Mint írták, már a cím is valótlanság, mivel a kórház mindent megtett a fiatal beteg ellátása érdekében, akinek a cikk állításaival szemben több meglévő, nem pszichiátriai jellegű betegsége is volt. A fiatalembert nem várakoztatták szándékosan, de a kórházban a páciensek betegségük súlyossága szerint kerülnek sorra, a fiatalember pedig várakozás közben, saját felelősségre hagyta el a kórházat.

A kórház szerint a cikkben említett beteg nem alaptalanul került a pszichiátriára, hanem mert nem volt beszámítható állapotban, illetve nem a haloperidol okozta vese- és májkárosodását, azok már korábban is fennálltak. Cáfolta továbbá a kórház, hogy a beteg a kórházi kezeléstől kapott tüdőgyulladást és felfekvéseket, illetve valótlan állításnak minősítették azt is, hogy a kórházi kezelés miatt gyűlt össze szervezetében folyadék.

Az elhunyt hozzátartozói szerint hibáztak az orvosok.

x Hirdetés

» Kiállításmegnyitó

Kutyakikötő és kerékpárút kivilágítás is szerepel a javaslatok között