Bajnoki döntőre készül a Gyöngyösi AK

Szombaton rendezik a Heves Megyei labdarúgó bajnokság utolsó fordulóját, ahol a sors(olás) furcsa fintoraként a jelenleg első helyezett Gyöngyösi Atlétikai Klub csapata fogadja a mindössze egy ponttal mögötte álló Füzesabony SC csapatát.

x Hirdetés

A sorsolás, és persze a két csapat eddigi 25 forduló alatt elért eredménysora miatt egyszerű képlet állt elő a bajnokság végére: az utolsó fordulóban a két együttes egymás közt dönti el a bajnoki arany sorsát. Aki győzelemmel hagyja el a pályát, az a 2022/23-as kiírás bajnokának tekintheti magát, és készülhet az egy illetve két hét múlva rendezendő osztályozóra, ahol már az NBIII-ba való jutás a tét.

A füzesabonyi csapat ősszel Gyöngyöshalászon játszott döntetlent, meglepetésre kikapott Makláron, az őszi utolsó fordulóban pedig saját pályájukon éppen a gyöngyösi csapat mért rájuk 4-1-es vereséget, a többi mérkőzésüket megnyerték. A tavasszal lejátszott meccsek alkalmával pedig egytől egyig győztesen hagyták el a pályát. A hazai zöld-fehérek a szezon első felében Egerszalókon játszottak döntetlent, majd némi meglepetésre a bronzérmet már biztosan magáénak tudó Lőrinci tudott győzedelmeskedni a Kömlei Károly Sporttelep gyepén, illetve a Gyöngyöshalász a másik bajnokesélyessel is remizett. Így alakult ki az egypontos különbség, vagyis győzelemmel bármelyik csapat elhódíthatja a bajnoki címet, a döntetlen pedig szintén a hazai csapat diadalát jelentené.

Külön érdekesség, hogy a gólkirályi cím is itt dőlhet el. A vendégek csatára, Pataki Viktor 26 góljával áll a góllövőlista második helyen, nála csak a GYAK csapatkapitánya, Márkus Marcell szerzett többet, ő 28-nál tart.

A gyöngyösi gárda esetleges sikerének értékét tovább növeli, hogy a csapat szinte teljes mértékben saját nevelésű, gyöngyösi és gyöngyös környéki játékosokból áll, ráadásul sokuk nem csak a felnőtt csapatban játszik, de a bajnokság során többször az U19-es, sőt az U17-es csapatban is szerepeltek. A szezon utolsó meccsét követően két játékos is szögre akasztja a cipőjét. A 40 éves Vernyik Dávid, és a 44 esztendős Szilágyi Norbert, aki ezen a mérkőzésen éri el a Gyöngyösi AK mezében az 541. bajnoki mérkőzését. Érthető módon, szeretnének mindketten bajnoki címmel búcsúzni lehetőleg minél több szurkoló előtt.

A mérkőzést 2023. május 27-én 17 órától rendezik a Kömlei Károly Sporttelepen (Egri út 23.), ahová a Gyöngyösi AK várja a szurkolókat, akik díjmentesen tekinthetik meg a mérkőzést.

x Hirdetés

Új rekord – gigantikus méretű halat fogtak ki (videó)

Átadták a díszpolgári címmel járó Pro Civitate kitüntetéseket

Átadták a díszpolgári címmel járó Pro Civitate kitüntetéseket