Fejlesztenék a síturizmust

A hegyvidéki- és síturisztikai lobbi erősítése érdekében közgyűlést és partnertalálkozót szervezett a Chernel István Sí és Turisztikai Klaszter Kékestetőn, amelyen a pályázati együttműködések és a fejlesztési lehetőségek álltak a középpontban.

x Hirdetés

A találkozón szlovák partnerek is részt vettek, nem csak a kapcsolat erősítése céljából, hanem hogy a 4 évszakos hegyvidéki turisztika szorosabbá váljon a két ország között. A rendezvényen a Mátrában is űzhető téli sportok fejlesztéséről is szó esett. A felmelegedés miatt a természetes hó mennyisége nem elegendő, ezért mindenképp a hóágyú kapacitás bővítés az egyetlen megoldás.

Hiesz György polgármester szerint Kékestetőn nem a meglévő források, hanem a Csórréti-víztározó vizét kellene felhasználni a síturizmus fejlesztése céljából, és ha ez megvalósul, akár a befektetők számára is vonzó célpont lehet az ország csúcsa. Az utak legnagyobb része már jól járható, és az elmúlt időszak fejlesztései, -mint a libegő, a kerékpáros turizmushoz kapcsolódó attrakciók- mind hozzájárulnak ahhoz, hogy a Mátra valóban mind a négy évszakban tökéletes úti cél lehessen.

Dr. Fürstner József, a Magyar Sí Szövetség elnöke szerint a Kékestetői Sípálya fejlődésével a környék biztosan profitálna, hiszen minden adottsága megvan ahhoz, hogy akár külföldi tehetségek is itt gyakoroljanak, vagy versenyezzenek.

x Hirdetés
Kevesebb a tanuló, drágább a jogosítvány

Kevesebb a tanuló, drágább a jogosítvány

Végre – fényes nappal is láthatjuk Mihályt (videó)