Örömteli hírt árult el Dolly

Esősen indult a Mátrai Bornapok zárónapja, amely nap folyamán sem javult, így végül mindenki biztonsága érdekében elhalasztották a Dolly Plussz koncertet, amely a három napos fesztivált koronázta volna meg. Ennek ellenére Dolly és Fehér Attila interjút adott, amiben nagyon sok érdekességet elárultak, többek között azt, hogy a gyöngyösi közönség mikor láthatja legközelebb a rock and roll magyar királynőjét.

x Hirdetés

Szülinapi dömping van a Dolly Plussz háza táján. Fehér Attila, aki egy kis kitérő után az év elején visszatért a csapatba, áprilisban ünnepelte születésnapját, illetve 40 éve, hogy a pályán van, akárcsak Dolly, aki viszont egy hét múlva vághatja fel a tortát. Ezt a jeles alkalmat pedig a két művész egy zártkörű bulival ünnepli, ahol legújabb szerzeményük is hallható lesz. De elárulták, hogy nem kell szomorkodni, hiszen a nyár folyamán rengeteg helyen megfordulnak, december 8-án pedig a RAM Kolosszeumban lesz egy nagyszabású koncert. Attila, négy évtizedes munkásságát ünnepli meg, ahol természetesen fellép a Dolly Plussz, sőt Dolly végig ott lesz a legendás zeneszerző mögött.

A Dolly Plussz is ünnepelt, méghozzá tavaly, megalakulásának 5. évfordulóját. Ennek kapcsán beszélt Dolly arról, hogy mennyire szeret fiatalokkal együtt dolgozni, a zenekarban ugyanis több fiatal tehetség is helyet kapott. A rock&roll nagyasszonya elmondta, hogy feladatának érzi, hogy felkarolja őket, mert úgy érzi, hogy máskülönben elkallódnak. Igyekszik ugyan a szakmáról, a színpadi létről nagyon sok gyakorlati tudást átadni nekik, de közben mint fogalmazott fejet is hajt a tehetség előtt.

Nem csak zenéről, hanem készülő könyvekről is szó esett. Dolly több, mint két éve dolgozik saját életrajzi könyvén, amelyben nagyon sok érdekességet megoszt rajongóival. Az elmúlt negyven évben összegyűlt sztorik, legyenek azok viccesek vagy elgondolkodtatóak, a könyvben minden helyet kap. Általa közelebbről is megismerhetjük az énekesnőt. Szintén jelenik meg egy főként képekből álló könyv, a 40 évig munkálkodó, 2017-ben megszűnt Dolly Roll zenekarról is, amiben szintén lesznek érdekes történetek, de inkább a fotók dominálnak majd- tette hozzá Dolly. A Dolly Roll mai napig az egyetlen olyan zenekar, amelynek mindössze két és fél év alatt sikerült összehozni egy gyémántlemezt. Fehér Attila, aki számos zenész szerzett slágerlistás dalokat, de népszerű magyar filmekben is az ő szerzeményei csendülnek meg, szintén az elmúlt 40 évnyi munkásságát igyekszik könyv formájában összegyűjteni. Ezt a tervek szerint akár már az idén kézbe is vehetjük.

A két zenész elárulta azt is, hogy mikor láthatja őket a gyöngyösi közönség. Az eső miatt elmaradt koncertet a tervek szerint egy év múlva, a 2024-es Mátrai Bornapokon pótolják majd be.

A velük készült teljes beszélgetés visszanézhető.

x Hirdetés
Élő - Dolly Plussz interjú

Élő – Dolly Plussz interjú

Vissza az időben