A Mátrai Erőműbe látogatott a miniszter

A Mátrai Erőműre szükség van a hazai kereslet biztonságos kiszolgálásában – közölte az Energiaügyi Minisztérium az MTI-vel. A közlemény szerint Lantos Csaba energiaügyi miniszter a Mátrai Erőműben tájékozódott Magyarország második legnagyobb áramtermelő kapacitásának állapotáról, korszerűsítésének lehetőségeiről.

x Hirdetés

Mint kiemelték, gazdasági fejlődéssel növekvő energiaigények megkövetelik a mátrai telephelyen történő villamosenergia-termelés további működtetését megalapozó zöld beruházások megvalósítását. A közlemény kitér arra is, hogy az MVM-csoportba tartozó Mátrai Erőmű már évtizedek óta hazánk egyik legfontosabb alaperőműve. Tavaly a villamosenergia-termelés több mint tizedét biztosította, hozzájárulva ezzel Észak-Kelet-Magyarország villamosenergia ellátásának biztonságához.

Az elmúlt hónapokban eddig példátlanul a létesítmény két blokkján is sikeres generátorcserét hajtottak végre az erőmű szakemberei. A visontai telephely a keleti országrészben megépíteni tervezett kombinált ciklusú gázturbinás erőművek egyikének otthona lehet. A tárca közlése szerint a Mátrai Erőmű hosszabb távon is tovább működtethető Magyarország energiaszuverenitásának megteremtése érdekében.

Borítókép: mert.mvm.hu

x Hirdetés

Elismerésben részesült a fiatal gyöngyösi orvos

Élő közvetítés: képviselő testületi ülés 2023. április - 1. rész

Élő közvetítés: képviselő testületi ülés 2023. április – 1. rész