Hiányzik a cukor és a liszt a boltok polcairól

Megoszlik a gyöngyösiek véleménye annak kapcsán, hogy jó vagy rossz intézkedés az árstop meghosszabbítása. Ugyanakkor azt a többség megerősítette, hogy hiába a kedvezményes ár, nagyon nehéz hozzájutni egyes termékekhez. Szinte valamennyi üzlet esetében azt tapasztalják, hogy hiánycikk a cukor, a liszt és van, hogy a tojás is.

x Hirdetés

Június 30-ig meghosszabbította az árstopokat a kormány – ezt a csütörtöki kormányinfón jelentette be a Miniszterelnökséget vezető miniszter. Gulyás Gergely ugyanakkor hozzátette, hogy a jelenlegi élelmiszerek esetében marad az árkorlátozás, új termékeket nem vonnak a szabályozás alá. Jelenleg a kristálycukor, búzafinomliszt, finomított napraforgó étolaj, házi sertés comb, csirkemell, csirkefarhát és az ultra magas hőmérsékleten hőkezelt, 2,8% tömegszázalék zsírtartalmú tehéntejre vonatkozik az árstop. Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő elmondta, hogy folyamatosan ellenőrzik, hogy az üzletek betartják-e a szabályokat és ez a jövőben is fennmarad. Emellett a verseny fokozása érdekében online árfigyelő rendszer jön létre, amely figyelni fogja a boltok árazási politikáját, mint fogalmazott nyerészkedésnek nincs helye. A nagy üzleteket kötelezik arra is, hogy egyes élelmiszerek esetében, mint például a sajt, felvágott vagy péksütemény hetente legalább egy terméket az elmúlt 30 nap legalacsonyabb árától 10 %-kal olcsóbban kell adni. Ez június elsejétől él.

Az árstop meghosszabbítása előtt megkérdeztük a gyöngyösieket mit gondolnak a szabályozásról és hogy meghosszabbítanák-e az intézkedést. Ez utóbbi kapcsán megoszlottak a vélemények, ugyanakkor a többség arról számolt be, hogy sok esetben hiány van az árstopos termékekből az üzletekben. Legtöbbször a cukorhoz és a liszthez nehéz hozzá jutni.

Borítókép: Freepik

x Hirdetés
Mikrofonvégre kaptuk Nagy Ervint, a színészt egy kézilabda mérkőzésen csíptük el

Mikrofonvégre kaptuk Nagy Ervint, a színészt egy kézilabda mérkőzésen csíptük el

Fáklyás felvonulással búcsúztak a diákok