Újabb robbantásokat hajtanak végre

Közetjövesztő robbantást hajt végre holnap 8 és 17 óra között Recsken a VII-es köbánya területén az Andezit-Bau Kft.-tájékoztatták portálunkat. Mint írják az előzetes bejelentést megtették a hatóságok és a helyi önkormányzat felé is, illetve tájékoztatták a lakosságot.

x Hirdetés

Mint írják, a korábbi élénk érdeklődés miatt egy szakértő számára betekintési lehetőséget biztosítanak a munkafolyamatba a robbantás időtartama alatt. Egy mérőműszert is felállítanak, amely megmutatja, hogy a robbantás hanghatása és rezgésének mértéke az engedélyezett határérték töredékét sem közelítik meg. Az előző kőzetjövesztéshez hasonlóan a szakemberek ezúttal is kisméretű robbantási lyukakban osztják el a tölteteket, és a felületet ismét vastag geotextíliával fedik, így szálló por sem keletkezik.

A cég tájékoztatása szerint az előző kőzetjövesztő robbantás óta több mint két hónap telt el, a bányászati és feldolgozási tevékenység terv szerint haladt, a bányászott kőzet minősége, mennyisége, és a piaci érdeklődés is az előzetes elvárásoknak megfelelően alakult.

Borítókép: paraméter.sk

x Hirdetés
Lassan végleges a keret

Lassan végleges a keret

Bölcsődei dolgozókat ismertek el