Kigördül a hétvégén Nejlon Piroska és Samu

Idén is megtartja nagysikerű retro hétvégéjét a MÁV-START és a Volánbusz. Ma és holnap az érdeklődök, vasútbarátok közelebbről is szemügyre vehetik, utazhatnak a régi korok járműveivel a Miskolc–Tornanádaska vonalon, illetve a Mátra InterRégió vonatokkal. A Volánbusz pedig Retró Napot tart ma Hatvanban a buszközlekedés szerelmeseinek. Az esemény fő attrakciója a kívül-belül teljesen felújított Ikarus 30-as bemutatása lesz.

x Hirdetés

Szombaton és vasárnap retro szerelvény áll forgalomba a Miskolc–Tornanádaska vonalon, valamint A MÁV-START – a Volánbusz hatvani rendezvényéhez kapcsolódva – a Samu becenévre hallgató, magyar gyártmányú BVmot villamos motorvonatot állítja forgalomba a Keleti pályaudvar és Gyöngyös között közlekedő Mátra InterRégió vonatokban. A vonat kétszer teszi meg az utat a nap folyamán – közölte a társaság.

Fotó: Youtube

Hatvanban a Retro Napon felújított járműlegenda, számtalan veterán jármű várja a buszközlekedés szerelmeseit. Az esemény fő attrakciója a kívül-belül teljesen felújított Ikarus 30-as bemutatása lesz. A „Nejlon Piroska”-ként ismert típus volt az Ikarus első tömegesen gyártott járműve. Mára már csak a hatvani rendezvényen újra megcsodálható példány maradt az utolsó működőképes 30-as típus az országban.A hatvani retrónapon ott lesz a „Bikarus” becenévre hallgató emeletes autóbusz is, amely értékmentés program keretében, öt évtized elteltével újult meg. A nosztalgiaflotta ékkövei mellett számtalan veterán járművel, illetve a 24 egykori megyei busztársaságnak emléket állító pop-up kiállítással, filmvetítéssel és kerekasztal-beszélgetéssel várják az érdeklődőket.

További részletek a Az időutazás márpedig lehetséges: retró vonatokkal | MÁV-csoport (mavcsoport.hu)

.Borítókép: Autoblog.hu

x Hirdetés
Ritkán látott nagymesterek oktattak Gyöngyösön

Ritkán látott nagymesterek oktattak Gyöngyösön

Kemény NAV-razzia indul