Ha zavarja a szemét – csatlakozzon!

Idén is csatlakozott Gyöngyös hazánk legnagyobb önkéntes hulladékgyűjtési mozgalmához, a TeSzedd! – Önkéntesen a tiszta Magyarországért akciót április 22-én és 23-án rendezik. Az elmúlt két évben több száz köbméter hulladéktól sikerült megtisztítani a várost.

x Hirdetés

A kampány célja, hogy önkéntes megmozdulás keretében a résztvevők – intézmények, baráti társaságok, civil szervezetek – közösen varázsolják tisztábbá környezetüket. A tavalyi évben több tucatnyian csatlakoztak az akcióhoz Gyöngyösön. Akkor az önkéntesek összesen 32 nagyméretű zsákot töltöttek meg szeméttel, több, mint hét köbméter hulladékot gyűjtve ezzel csupán négy óra alatt. 2021-ben négy napon át szedték a szemetet Gyöngyös kül- és belterületén, akkor mintegy 800 köbméter hulladékot sikerült összegyűjteni.

A Te Szedd! akció során bármit össze lehet szedni ami kézzel, kesztyűben biztonságosan szedhető és zsákban gyűjthető, abban elszállítható, például nem szakad szét a súlyától a műanyag zsák. Nem szabad viszont összeszedni építési, bontási törmeléket, gyógyszereket, autó akkumulátort, motorolajat, elektromos és elektronikai berendezéseket, nagyméretű autóalkatrészeket, zöldhulladékot. Kesztyűt, zsákot és jelenléti ívet 2023. április 21-én, pénteken 8 és 14 óra között, illetve április 22-én szombaton, 8 és 12 között lehet igényelni és átvenni a Gyöngyösi Várostérség Fejlesztő Nonprofit Kft. Fő tér 10. szám alatti irodájában (a könyvtár kapualjából nyíló Hanák téren).

A csapatok az összeszedett szemetet egy általuk meghatározott gyűjtési pontra kell, hogy letegyék, amit hétfőn az NHSZ Mátra Hulladékkezelő Nonprofit Kft. a kukásautói segítségével fog az ártalmatlanító helyre elszállítani. Fontos, hogy a gyűjtési pont szilárd burkolatú út mellett legyen- olvashato a gyöngyös.hu oldalon

További részletek és jelentkezés a kalina.timea@gyvt.hu email címen vagy a 70/53-26-926-os telefonszámon.

x Hirdetés

Sztárparádé a Bornapokon

Gyönyörű sorscsapás