Ezekkel a változásokkal kell számolni a hétvégén

Változik az üzletek nyitvatartása, és a vasúti, – illetve busz menetrend is a húsvéti hosszú hétvégén. De ha gyógyszerre van szükségünk, akkor sem ugorhatunk be akárhova.

x Hirdetés

Április 7-én, nagypénteken, április 9-én, húsvétvasárnap és április 10-én, húsvéthétfőn kizárólag a 0-24 órás nyitva tartású, az ünnepnapokon is nyitva tartó, valamint az ügyeletes és készenlétet ellátó gyógyszertárak biztosítják a gyógyszerellátást. Így Gyöngyösön péntektől vasárnapig a Páter Kis Szaléz úton található Gyöngy Patika az ügyeletes gyógyszertár, amely pénteken és vasárnap reggel 8 és éjfél, míg szombaton 13 óra és éjfél között várja a betegeket. Húsvét hétfőn pedig a Benu Gyógyszertár látja el a feladatot reggel 8 és éjfél között. További részletek megtalálhatóak az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet oldalán.

A boltok nyitvatartása is módosul.

Nagypénteken, húsvétvasárnap és húsvéthéftőn a plázák, bevásárlóközpontok, a nagyobb boltláncok zárva tartanak. Kizárólag szombaton, azaz április 8-án nyitnak ki boltok, ekkor a szokásos nyitvatartás szerint várják a vásárlókat. A zárva tartás alól kivételt képeznek a benzinkutak, az ügyeleti rend szerint működő gyógyszertárak, az önálló virágboltok, az újságosok, az édességboltok, a vendéglátó- és szórakozóhelyek, a kisebb boltok, trafikok, ahol a tulajdonos vagy a családtagja áll a pult mögé.

Húsvétkor változik a MÁV-Volán-csoporthoz tartozó közlekedési társaságok közlekedési rendje.

A MÁV-START járatai április 6-án a tavaszi szünet első napján a pénteki, 7-én a szombati, 8-án és 9-én az ünnepnapi, 10-én a vasárnapi, 11-én már a munkanapi menetrend szerint közlekednek. A MÁV azt írja, hogy “a kihasználtabb reggeli és délutáni InterCity vonatokhoz a lehetőségekhez képest egy-két kocsival többet kapcsolnak a helyjegyek elővételi vásárlásától függően a Budapest–Debrecen–Nyíregyháza közötti Nyírség InterCity-khez, a Budapest–Miskolc–Nyíregyháza–Debrecen–Szolnok–Budapest között közlekedő Tokaj IC-khez, a Budapest–Nagykanizsa közötti Tópart IC-khez, a Budapest–Keszthely közötti Balaton IC-khez, a Budapest–Cegléd–Szeged viszonylatú Napfény IC-hez és a Budapest–Tapolca vonalon közlekedő egy-egy sebesvonathoz.

A Volánbusz járatai 7-én, nagypénteken a munkaszüneti napon, 8-án a szabadnapon, 9-én, húsvét vasárnapján a munkaszüneti napon, 10-én, húsvéthétfőn a hét első tanítási szünetes munkanapját megelőző munkaszüneti napon érvényes menetrend szerint indulnak az autóbuszok. Április 11-én a hét első tanítási szünetes munkanapjának, míg 12-én munkanapnak és a hét első tanítási napjának megfelelő menetrend lesz érvényben.

Borítókép: gyöngyös.hu

x Hirdetés
Legendák és gyógynövények Mátraházán

Legendák és gyógynövények Mátraházán

Részeg sofőrökre vadászik a rendőrség

Részeg sofőrökre vadászik a rendőrség