Autós üldözés – kis híján elgázolta a rendőrt

Autós üldözés közben kis híján elgázolt egy rendőrt egy ámofutó. Később kiderült, hogy a 33 éves hevesi férfi el volt tiltva a vezetéstől.

x Hirdetés

A rendőrség tájékoztatása szerint az elkövető múlt pénteken eltiltás hatálya alatt vezette gépkocsiját, amellyel nem állt meg egy stoptáblánál. A kereszteződésben álló rendőrök üldözőbe vették az autót és fényjelzéssel jelezték a sofőrnek, hogy álljon meg. A férfi azonban továbbhajtott a 3-as főúton, majd letért és a bicikliúton haladt tovább. A rendőrök ezt követően többször felszólították, hogy álljon meg, de ő ennek nem tett eleget. Autójával letért a búzaföldre, majd visszafordult a 3-as főút felé. Ezt követően az egyenruhások megállították a forgalmat és karjelzéssel próbálták a sofőrt is megállásra inteni. A sofőr nagy sebességgel haladt tovább, áttért a szemközti forgalmi sávba, ezért az egyik járőrnek el kellett ugrania, hogy elkerülje a balesetet.

Az elkövető rövid ideig a menetiránnyal ellentétes forgalmi sávban haladt, majd visszatért a saját sávjába és menekült tovább. A többszörösen büntetett előéletű férfi – aki három, felfüggesztett szabadságvesztés hatálya alatt áll – cselekményével erőszakkal akadályozta a rendőri intézkedést, és szándékosan közvetlen veszélynek tett ki a rendőrök életét, testi épségét, ezért az ügyészség elrendelte az őrizetét. Miután fennáll a szökés, elrejtőzés és bűnismétlés lehetősége, így egy hónapra elrendelték előzetes letartóztatását.

Borítókép: police.hu

x Hirdetés

Zöld útra lép a Mátra fővárosa

Kulcsjátékos hagyja el a farkasfalkát