Sok a tolvaj – még a hívek perselyét is kifosztják

Megnőtt a tolvajlások száma Heves vármegyében. A Belügyminisztérium Statisztikai Osztályának adatai szerint ez a típusú bűncselekmény a leggyakoribb. Míg 2019-ben térségünkben 2253 eljárást folytattak a hatóságok, hogy felderítsék a tolvajokat, országosan több, mint 55 ezer ilyen eset történt. Hevesben tavaly ötvennel gyarapodott ez a szám a 2019-es adatokhoz képest, ugyanakkor országosan több, mint 8200-al mérséklődött.

x Hirdetés

Voltak megdöbbentő esetek az elmúlt időszakban. Hevesen például a hívek perselyét csapolták le a tolvajok, nem is akárhogy. Fémpálcára szerelt rágógumival és csipesszel szedték ki az aprópénzt. Az Egri Járási Ügyészség templomokban megvalósított sorozatos lopások miatt négy ember ellen emelt vádat. Egy fiatal Hatvanban egy futártól lopott, kezébe nyomott egy üres dobozt, a vadunatúj telefonnal pedig meglépett. Egy középkorú férfi Erdőtelken lezáratlan, utcán parkoló autóból pénztárcát, máshonnan egy kerékpárra akasztott táskát, egy kerékpárt zsákmányolt. Sőt egyik esetben egy kutyát lopott el. Hevesen egy mozgássérült nő nyakából téptek ki egy nyakláncot, Füzesabonyban egy fiatalkorú kislány kapott halálos fenyegetést, de egy másfél éves babával sétáló párt is megvertek. Ez csak néhány példa azok közül az esetek közül, amelyek az elmúlt néhány évben történtek.

Gyöngyösön legutóbb két nőt fogtak el március elején, sorozatosan loptak ételt, italt és kerékpárt társasházak tárolóiból. A gyöngyösi és gyöngyöshalászi tolvajokat a rendőrség előzetes letartóztatásba helyezte.

Borítókép: police.hu

x Hirdetés

Közösen építik a Felső-Mátra jövőjét

A Kancsendzönga alaptáboráig utazik Kiss Péter

A Kancsendzönga alaptáboráig utazik Kiss Péter