Még másfél hónapig van távhő

A tavaszias idő után ismét megmutatta arcát a tél. A távhőszolgáltatással rendelkező lakásoknak, intézményeknek azonban nem kell attól tartaniuk, hogy hideg idő esetén fázni fognak, hiszen május 15-ig még egészen biztosan szolgáltat távhőt a Városgondozási Zrt.

x Hirdetés

Polonkai Béla a cég távfűtési-üzletágvezetője elmondta, mintegy 2800 lakás és intézmény tartozik hozzájuk és a fűtés elindítása óta nem volt probléma a szolgáltatással, így bíznak benne, hogy a következő másfél hónap is zökkenőmentesen zajlik majd. Hozzátette, a május 15-ei időpontot követően a városi cégnek már csak meleg víz szolgáltatási kötelezettsége van. Ugyanakkor elindulnak a karbantartási, fejlesztési munkák a távhő rendszer esetében. Ezt többnyire az államtól kapott kompenzációból hajtják végre.

Polonkai Béla hangsúlyozta, az idei meleg tél kihívások elé állította őket, ugyanis a rendelkezések alapján a beszerzett gáz esetében a túlfogyasztást és a spórolást is “büntették”. A betárazott mennyiség esetében maximum 25%-os eltérést produkálhatott a cég. Ezt a fogyasztási mértéket nagyban befolyásolta az évszakhoz képest enyhébb tél mellett, hogy az elmúlt időszakban a Mátra Művelődési Központ zárva volt, valamint a Sportfólió Kft. a távhő egy részének kiváltására különféle beruházásokat hajtott végre.

Borítókép: SZMSZ

x Hirdetés
Gyöngyösre érkezik a Nikla Tesla életét bemutató musical

Gyöngyösre érkezik a Nikola Tesla életét bemutató musical

Kisnána- ahol megmaradtak a múlt értékei

Kisnána- ahol megmaradtak a múlt értékei