Emberek kerülnek utcára, a kormány nyerészkedik

A magas áramszámlákra hivatkozva zárt be 366 postahivatalt, köztük a Szövetkezet úti kispostát a Magyar Posta Zrt. még tavaly ősszel. Valamint szintén ezen okra hivatkozva, február végén jelentette be az állami érdekeltségű cég, hogy 1200 dolgozóját bocsátja el.

x Hirdetés

A posta csaknem 200 forintot fizet az áramért, miközben a szintén állami tulajdonú MVM két legnagyobb erőműve, a Paksi Atomerőmű 12 forintért, a Mátrai Erőmű pedig 24 forintért termeli az áramot kilowattóránként. Tóth Bertalan szocialista képviselő a közösségi oldalán írt arról, hogy ráadásul tavaly decemberben éves szerződést kötött az MVM-vel a posta, vagyis egész évben kénytelen ezt az indokolatlanul magas árat fizetni. A politikus úgy véli, hogy 1200 ember veszíti el a munkáját, miközben az MVM-nél realizált haszonnal a NER-es oligarchák zsebét tömik.

Újranyit a mátrafüredi posta
A mátrafüredi posta üzemeltetése évi közel 3 millió forintjába kerül az önkormányzatnak

A tavalyi postabezárást követően ellátatlanul maradt a nyolcvanasi városrész ezért az önkormányzat a probléma megoldása érdekében együttműködő partnereket keres a postahivatal működtetéséhez. De a mátrafüredi posta működtetéséhez is a zsebébe kellett nyúlnia az önkormányzatnak, évi 2,8 millió forintjába kerül az állami feladat ellátása.

x Hirdetés

Holtan akarják látni a vállalkozót

Havazik Kékestetőn!