Egyre nagyobb az állami intézmények adóssága

Brutálisan nőtt az állami intézmények adóssága egy hónap alatt, országosan 26 milliárd forinttal több tartozást halmoztak fel. Heves vármegyében a 16 intézmény csaknem megduplázta a tartozását. A legnagyobb mértékben az egészségügyi intézmények adóssága nőtt.

x Hirdetés

Egy hónap alatt is jelentősen felhizlalták tartozásaikat a Heves vármegyei állami intézmények, míg januárban 498 millió forinttal tartozott a 16 intézmény, ez februárra 940 millió forintra nőtt. A Bugát Pál Kórház adóssága 70-ről 119 millióra, a Mátrai Gyógyintézeté 45-ről 58 millióra, az Albert Schweitzer Kórházé 197-ről 299 millió forintra nőtt. A legkisebb tartozással a Bükki Nemzeti Park Igazgatóság büszkélkedhet, mindössze egymillió forint tartozása van, akárcsak a gyermekvédelmi intézménynek, az Egri Tankerületnek és a Heves Megyei Szakképzési Centrumnak. A Hatvani Tankerületi központ adóssága brutálisan nőtt egy hónap alatt. 23 millió forintról 131 millióra duzzadt. A megyei rendőrség 89, a katasztrófavédelem 31 millió forint lejárt tartozással bír.

Egyébként országos szinten az államháztartás központi alrendszerébe tartozó költségvetési szervek által jelentett lejárt tartozásállomány összege február végén 70,1 milliárd forint volt, ami 26 milliárd forinttal több, mint január végén volt.

x Hirdetés
Újra teljes üzemben a Mátra Művelődésé Központ

Újra teljes üzemben a Mátra Művelődési Központ

Módosul a menetrend vasárnaptól