Örökre megnyomorított egy gyereket

Felelőtlen sofőr miatt szenvedett koponyacsont törést és maradandó agysérülést egy gyerek. Most emelt vádat az ügyészség a 19 éves sofőr ellen, aki még 2021 nyarán a 3. számú főúton okozott balesetet felelőtlen viselkedésével.

x Hirdetés

Az autó négy utasával Kerecsend felé haladt, amikor a friss jogosítvánnyal rendelkező férfi azzal szórakozott, hogy a gépkocsiban hallgatott zene ritmusára, szándékosan jobbra-balra rángatta a kormányt, nem foglalkozva azzal, hogy ezzel mások életét is veszélybe sodorja. Az egyik ilyen manőver azonban rosszul sült el, elvesztette uralmát a kocsi felett, amely útpadkának sodródott és felborult.

Fotó: Egri Járási Ügyészség

A balesetben egy kiskorú 8 napon túl gyógyuló sérüléseket, koponyacsont törést és agysérülést szenvedett, valamint az ütközés következtében tartós memóriazavar alakult ki nála. A súlyos sérülésekhez hozzájárult az is, hogy nem volt bekötve.

A 19 éves férfit maradandó fogyatékosságot okozó közúti veszélyeztetés bűntettével vádolja az ügyészség, melyért akár kettőtől nyolc évig terjedő szabadságvesztést is kaphat. A jelenlegi vádirat szerint azonban két év végrehajtásban négy év próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetés, illetve három év közúti járművezetéstől eltiltás kiszabására tett indítványt az Egri Járási Ügyészség.

x Hirdetés

Bővül a nívós névsor

Újra akcióban a roncskommandó