Gyöngyösi sikerek a Diákolimpián

Közel 10 év után rendeztek nagy volumenű karate versenyt Gyöngyösön. Az eseményen négy tatamin több, mint 140 karateka küzdött meg egymással különféle versenyszámokban. A Diákolimpián több gyöngyösi dobogós eredmény is született.

x Hirdetés

Közel 30 egyesület és több, mint 140 versenyző részvételével zajlott le a Diákolimpia kelet-magyarországi selejtezője a Dr. Fejes András Sport- és Rendezvénycsarnokban. Utoljára 2014-ben volt ekkora volumenű verseny Gyöngyösön. A karatékák három versenyszámban mérettették meg magukat. Kata-ban, ami formagyakorlatokból áll, Kumite-ben, ami küzdelmek sorozata, illetve Knock Down Kumite-ban, amely full-contact küzdelmeket jelent.

Minden adott volt a biztonságos versenyzéshez

Összesen négy tataminon folytak a küzdelmek. A Bendiák Kyokushinkai Közhasznú Karate Sportclub versenyzői pedig ezúttal sem okoztak csalódást, rendkívül jól szerepeltek. Összesen 10 versenyzőt sikerült indítaniuk, és valamennyi korosztályban képviseltették a klubbot.

A Bendiák Sportclub versenyzői az alábbi dobogós eredményeket érték el:

  • Barna Emese: Knock Down kumite, Serdülő korosztály, I.hely
  • Bendiák Barbara: Diákolimpia Kumite, Ifjúsági korosztály, I.hely
  • Vancsó Kornél: Diákolimpia Kumite, Gyerek II. korosztály, I.hely; Knock Down kumite, Gyerek II. korosztály, I.hely
  • Schmetz Kornél: Diákolimpia Kumite, Ifjúsági korosztály, III.hely
  • Suha Kristóf: Diákolimpia Kumite, Ifjúsági korosztály, III.hely
A nap végén Bendiák Barbara is magasba emelhette az első helyért járó trófeát

Bendiák István, az egyesület vezetője elmondta, a verseny lehetőséget biztosított arra is, hogy indulási jogot szerezzenek az Európa Bajnokságra. Mint kiemelte céljuk nem csak a már versenyzők megmérettetése volt, hanem a sportág népszerűsítése is. Az 5 danos mester hangsúlyozta, a karatét kortól, nemtől függetlenül bármikor el lehet kezdeni, de kiemelten ajánlja a fiataloknak, hiszen amellett, hogy egészséges életmódra nevel, kitartást tanít és egy jó közösséget ad. Éppen ezért is tartják fontos, hogy minél több iskolában tartsanak bemutatót.

Fotók: Bendiák Dojo

x Hirdetés

Mesés fotókon a Mátra

Ismerd meg az Orczy család fegyver -és levéltárát

Ismerd meg az Orczy család fegyver -és levéltárát