Fiatalok egy tisztább városért

Fiatalok fogtak össze Gyöngyösön, hogy megtisztítsák a város legszennyezettebb részeit. A Városi Diáktanács hívta életre a kezdeményezést, amelyben kiemelt szerepet vállalt a Gyöngyösi Ifjúsági Szolgáltató és Tanácsadó Iroda. Céljuk nem csak az volt, hogy tisztább legyen a város, hanem, hogy hangsúlyozzák a környezetvédelem fontosságát.

x Hirdetés

Fiatalok szedtek szemetet, a Városi Diáktanács szervezésében vasárnap. Kovács Zoltán, a diáktanács elnöke elmondta, céljuk, hogy a város szebb és tisztább legyen és, hogy valami hasznosat tegyenek a közösségért. Mint kiemelte, régóta gondolkodtak már egy ilyen akción, szerették volna bebizonyítani, hogy egyedül is képesek tenni a városért. A fiatalok amellett, hogy ezzel is a környezetvédelmet népszerűsítik jól is járnak, hiszen a szemétszedéssel töltött órákat közösségi munkaként számítják be nekik.

A város legszemetesebb részein gyűjtötték a szemetet

A vasút mentén elsősorban a Harmadosztály felé gyűjtötték a szemetet, illetve a Nyolcvanasban a játszóterek, parkok környékén. Kovács Zoltán hangsúlyozta, amennyiben az akció sikerrel zárul, úgy a jövőben a város más pontjain is szerveznek hasonló megmozdulásokat.

Több zsák szemét gyűlt össze a vasárnapi akció során

Klenovics Patrik, a Gyöngyösi Ifjúsági Szolgáltató és Tanácsadó Iroda vezetője az akció során elmondta,  évek óta fontosnak tartják, hogy óvják a környezetet és a fiatalokat is arra ösztönözzék, hogy a szemétnek a kukában a helye, hiszen a Mátra lábánál nem a szemétnek, hanem a környezetnek kell uralkodnia. Mint fogalmazott szerencsére nagyon népszerű a tizenévesek körében a környezetvédelem,. de mindig van mit tenni, hiszen generációk jönnek és mennek, de jó úton haladnak.  A GYITI több rendezvénye is a bolygó védelmére irányul, ilyen volt a két napos Greenday rendezvényük, illetve a jövőben szeretnének kialakítani egy magaságyást, hogy a közösségi térnek legyen egy saját kertje.

x Hirdetés

Fákat döntött ki a viharos szél

Még mindig a gyorshajtók okozzák a balesetek többségét