Mátrai borász a legjobbak között

Több, mint 500 tétel nevezett az idei XX. Országos Syngenta Borversenyre, melyek közül négy kategóriagyőztes került ki. Maróti Attila visontai borász 2022-es Zenitjét is a legjobbnak választották. A zsűri elnöke szerint annak ellenére, hogy a szőlőtermesztőket is sújtotta a rendkívüli aszály, az illatos fajták esetében kiváló lett a tavalyi évjárat, de a kékszőlők is minőségi termést hoztak.

x Hirdetés

Két év kényszerszünet után, huszadik alkalommal rendezték meg az Országos Syngenta Borversenyt. Az ország valamennyi borvidékéről összesen 262 fehér-, 166 vörösbort, 53 rozét, 10 pezsgőt, 8 gyöngyözőbort és két sillert neveztek be, amelyekből 216 volt 2022-es évjáratú.

501 minta közül választották ki a négy legjobbat. Fotó: Agroinform

A MATE Szőlészeti és Borászati Intézet igazgatója, a zsűri elnöke ígéretesnek nevezte a 2022-es évjáratú borokat, mint fogalmazott, az illatos szőlőfajták esetében kifejezetten jó évjárat lett a tavalyi, és sok helyen a kékszőlők is minőségi termést hoztak. A versenyre 501 bornevezés érkezett, ezek közül került ki a négy kategóriagyőztes, köztük Maróti Attila visontai borász, aki SynVino-díjat érdemelt. A mezőny erősségét mutatja, hogy további 5 bort nagyarannyal, 114-et aranyéremmel, 312-öt ezüst és 6-ot bronz minősítéssel jutalmazott a zsűri.

A kategóriagyőztesek között Maróti Attilán kívül ott van a Béres Szőlőbirtok és Pincészet, Maul Zsolt Premium Winery és a Szentpéteri Borpince.

Borítókép: Maróti Attila Facebook

x Hirdetés

Baleset a 3-as főúton

Baleset a 3-as főúton, többen megsérültek

Baleset a 3-as főúton, többen megsérültek